Tottenham oli europelien kotikentällään Wembleyllä pakkovoiton edessä belgialaista Gentiä vastaan, jos se mielisi jatkaa kauttaan Eurooppa-liigan neljännesvälierissä. Ja mieluiten ilman vierasmaalia, sillä Belgiassa se oli joutunut nöyrtymään maalein 0-1.

Manageri Mauricio Pochettino heitti kentälle käytännössä parhaan mahdollisen miehistönsä, joten Tottenhamin kiinnostuksesta Eurooppa-liigaa kohtaan ei jäänyt mitään muttia. Pelin jälkeen koko Tottenham-miehistö oli kuitenkin myrtynyttä miestä, ja antisankareina oli Tottenhamin nuori maajoukkuepelaajien trio Harry Kane, Dele Alli ja Eric Dier.

Spurs sai otteluun hyvän alun, sillä Christian Eriksen vei isännät johtoon jo 10. peliminuutilla. Eriksen sai pitkän pystysyötön Eric Dierilta ja käytti hyväkseen peräti kolmen Gent-puolustajan haparoinnin. Lopulta vastassa oli enää maalivahti eikä tämän ohittaminen tuottanut tanskalaiselle vaikeuksia.

Seuraavasta maalista vastasi Tottenhamin ykköspyssy Harry Kane, mutta Spurs-fanien kannalta väärään päähän. Kane pani päänsä väliin vieraiden kulmapotkuun ja pallo painui epäonnisesti oman maalin takanurkkaan. Yhtäkkiä 20 minuutin kohdalla Gent oli saanut vierasmaalinsa ja Tottenhamin piti siis tehdä vähintään kolme maalia.

Tottenham jatkoi painostustaan etenkin pirteän Eriksenin kautta. Myös Kyle Walkerilla oli hyvä vetopaikka, mutta Gent-veskari Lovre Kalinic peitti vedon. 40. peliminuutilla Tottenhamin niskaan kaatui kuitenkin lisää kylmää vettä.

Koko ajan nouseva nuori tähti Dele Alli hiiltyi, kun hänet survottiin kentän pintaan ilman vapaapotkua. Alli lähti lievästi ylikierroksilla pallontavoitteluun ja ylikova pelaaminen kostautui. Alli osui pallon sijaan napit edellä rumasti vastustajan sääreen ja erotuomarin antama punainen kortti oli täysin oikeutettu tuomio. Tottenhamilla olisi edessään 50 minuuttia yhden miehen vajauksella ja sen pitäisi tehdä ainakin kaksi maalia.

Toinen jakso Spursin täyttä hallintaa

Kun toista jaksoa oli pelattu 12 minuuttia, Harry Kane pääsi loistavaan maalintekosektoriin. Veto viuhui kuitenkin muutaman metrin takatolpan ohi. Kolme minuutia myöhemmin Tottenham onnistui elintärkeässä 2-1 -maalissa, kun Victor Wanyama ampui kuudentoista rajalta pallon voimalla takanurkkaan. Maalia edelsi Eriksenin älykäs ja nätti pieni siirto.

Hieman ennen Wanyaman maalia kentälle tullut Heung-Min Son piristi Spursin peliä selvästi. Korealainen jakoi palloja Kanelle tekopaikkaan, mutta tänään ei tuntunut olevan Kanen päivä. Kesken koko ajan kiihtyvän Tottenhamin painostuksen Gent pääsi 73. minuutilla yllättäen myös loistavaan tekopaikkaan, mutta vapaana ollut hyökkääjä puski pallon takatolpalta sivuverkkoon.

Gent oli toisella puoliajalla miesylivoimastaan huolimatta täysi vastaantulija, mutta niinpä vain se iski 82. peliminuutilla 2-2 -osuman. Pallo pelattiin nopeasti rangaistusalueelle, se putosi Eric Dierin olkapäästä Jeremy Perbetin jalkoihin, ja tämä laukoi sen ohi Hugo Lloris’n. Pallo muutti vielä matkalla suuntaa Dierin jalasta.

Tottenhamin toivo näytti jo menneen, mutta Heung-Min Son sai vielä yhden laatupaikan. Korealainen pamautti pallon kuitenkin taivaan tuuliin.

Yritteliään Tottenhamin oli tyytyminen 2-2 -tasapeliin ja Gent jatkaa neljännesvälieriin yhteismaalein 3-2. Pettymys on Spursille kova, mutta nyt ei auta muu kuin keskittyä täysillä Valioliigan ja FA Cupin haasteisiin. Wembleyn kirous oli purrut Tottenhamiinkin.

6 - Spurs have conceded more goals in four European games at Wembley this season (6) than in 12 league games at White Hart Lane (5). Curse.