Englannin alle 21-vuotiaiden maajoukkue valmistautuu kesän EM-turnaukseen uuden päävalmentajan Aidy Boothroydin johdolla. Boothroyd sai ylennykseen alle 20-vuotiaista tärkeimpään juniori-ikäluokkaan, kun Gareth Southgate siirtyi niin ikään askeleen ylemmäs A-maajoukkueeseen. Äskettäin Boothroydin sopimusta jatkettiin vielä kattamaan kesän 2019 nuorten EM-turnaus.

46-vuotias Boothroyd on sitä mieltä, että pelaajille aika on juuri nyt otollinen olla nuorten maajoukkueen mukana. Jos pelit kulkevat, on tarjolla vaikkapa oikopolku suoraan A-maajoukkueeseen.

– Sanoin pelaajille, että tätä parempaa aikaa ei olekaan olla Englannin maajoukkueen tai alle 21-vuotiaiden maajoukkueen pelaaja. A-maajoukkuetta valmentaa Gareth Southgate, joka on halukas antamaan pelaajille tilaisuuksia. Hän myös tuntee kaikki nuoret pelaajat todella hyvin, Boothroyd toteaa Englannin jalkapalloliiton kotisivuilla.

– Kilpailutilanne ryhmässä on kova. Meillä on hyviä pelaajia jokaisessa ikäluokassa. Ja se, että alle 21-vuotiaisiin on tullut jo pelaajia nuoremmista ikäluokista, osoittaa, että meillä on todella lupaavia lahjakkuuksia.

Englannin alle 21-vuotiaiden maajoukkue pelaa perjantaina harjoitusottelun Saksaa ja maanantaina Tanskaa vastaan. Molemmat maat ovat Englannin tavoin mukana Puolassa kesällä pelattavassa lopputurnauksessa.