Liverpooliin on yhdistetty tämän tästä villeissä siirtohuhuissa joitain maailman nimekkäimmistä maalivahdeista Iker Casillasista ja Joe Hartista alkaen. Siinä, missä useimmilla sarjan kärkiseuroilla oli päättyneellä kaudella selkeä ykkösvahti, oli Liverpoolilla hierarkiassa vähän hakemista.

Simon Mignolet menetti ykkösvahdin statuksensa kauden alkupuolella, kun Jürgen Klopp päätti antaa näyttöpaikkoja omalle hankinnalleen Loris Kariusille. Saksalainen ei kuitenkaan onnistunut kummoisesti, ja Mignolet sai paikkansa takaisin. Loppukauden 23 pelissä hän pelasi yhdeksän nollapeliä. Viisi näistä tuli kauden tärkeimmässä vaiheessa viimeisissä kuudessa pelissä.

– Ulkopuolelta katsottuna se näyttää kilpailutilanteelta. Loris voi saada uuden tilaisuuden ja (Huddersfieldissä lainalla pelannut) Danny Ward tulee takaisin. Ymmärrän sen, Mignolet aloittaa Liverpool Echon haastattelussa.

– Kaikki katsovat numeroita ja ajattelevat minun kilpailevan sitä ja tätä vastaan. Mutta ei se niin mene. Minä kilpailen Manuel Neueria, Marc-André ter Stegeniä, Joe Hartia ja Iker Casillasia vastaan. Tuollaisia nimiä lentää ympäriinsä. Tiedän, että sillä, mitä tällä kaudella tein, ei ole merkitystä.

– En taistele pukukopissa olevia kavereita vastaan, vaan itseäni vastaan. Ei ole mitään järkeä tuijottaa sitä, mitä ympärilläni tapahtuu.

Vaikka tuoreet Casillas-huhut ovatkin tulleet tyrmätyiksi, keskustelua Poolin maalivahtitilanteesta riittää.

– Maalivahtina on oman onnensa nojassa. Vaikka pelasinkin hyvän kauden, huhut lähtivät taas liikkeelle Casillasista, Mignolet kuittaa.

– Olen 29-vuotias. Pelasipa sitten hyvin tai surkeasti, Liverpoolin maalivahteja arvostellaan aina.

Mignolet sanoo, että Kloppin päätös syrjäyttää hänet Kariusin tieltä viime syyskuussa oli hänen pelaajauransa synkin hetki.

– Sisimmässäni olin vihainen. Kukapa ei olisi ollut? En silti voinut näyttää sitä ulospäin. Sillä hetkellä, kun hän kertoi minulle ratkaisustaan, petyin syvästi. En käsittänyt sitä.