Viime syksynä puolustavan mestarin statuksella Valioliigassa takellellut Leicester päätyi kuin päätyikin lopulta tekemään kuohuttaneen päätöksensä erottaa mestarivalmentaja Claudio Ranieri. Ranierin työtä jatkanut entinen kakkosluotsi Craig Shakespeare ohjasi joukkueen lopulta helponlaisesti kuiville ja sai jatkaa työtään uudellakin kaudella.

Shakespearen toinen kausi on kuitenkin alkanut nihkeästi. Seitsemästä ottelustaan Leicesterillä on vain yksi voitto ja yhteensä viisi pistettä, ja sarjasijoitus on vasta 18:s. Kettujen ykköskärki Jamie Vardy myöntääkin nykyisen pistetahdin turhauttavan.

– Alkukausi on ollut kehno. Olemme pelanneet joitain pelejä hyvin ja jääneet tyhjin käsin. Joskus taas – kuten vieraspelissä Huddersfieldiä vastaan – emme olleet parhaimmillamme ja saimme silti pisteen, 30-vuotias Vardy analysoi Sky Sportsille.

– Se on ollut turhauttavaa, mutta meidän täytyy vain jatkaa samaan malliin, niin pisteitä kyllä tulee.

– Kausi on vasta alussa. Olemme pelanneet useita mestarikandidaatteja vastaan. Nyt ne pelit ovat takana, ja meidän on aika alkaa haalia pisteitä.

Ensi kesän MM-kisoihin mielivä Vardy antaa täyden luottamuksensa Craig Shakespearelle joukkueen käskyttäjänä.

– Shakespeare on loistava meidän kanssamme. Häntä on auttanut Michael Appletonin saapuminen hänen apulaisvalmentajakseen. Nyt Craig voi tarkastella kaikkea tarkemmin, sillä aiemmin hänellä oli kädet täynnä töitä.

Leicester kohtaa maanantaina klo 22 alkaen kotikentällään West Bromwichin.