22-vuotias laitapuolustaja Fankaty Dabo ei ole erityisen maaliahne pelaaja. Transfermarktin listaamisssa yhteensä 116 seurajoukkueen pelissä ja maaottelussa Dabo oli ennen sunnuntaita onnistunut maalinteossa vain kerran.

Sunnuntaina Chelsean kasvatti kuitenkin verkkoja pöllyytti, ja vieläpä mitä komeimmalla laukauksella. Pahaksi onnekseen vain oman maalivahtinsa selän taakse.

Chelsean täksi kaudeksi Eredivisien Vitesseen lainaama Dabo yritti palauttaa sivurajan tuntumasta noin 40 metristä palloa omalle maalivahdilleen, mutta pani potkuunsa reilusti liikaa voimaa. Pallo leijaili Vitesse-vahti Jeroen Houwenin yli oman maalin perukoille.

Twitterissä osumaa on jo ylistetty ”kaikkien aikojen hienoimmaksi omaksi maaliksi” ja ”vahvaksi ehdokkaaksi Puskas-palkintoon omien maalien kategoriassa. Aiheellista on toki myös kysyä, olisiko maalivahti Houwen voinut puuttua peliin vähän enemmän.

Dabon oma maali syntyi ottelun 59. minuutilla ja tasoitti tilanteeksi 1-1. Vitessen vastustaja Groningen voitti ottelun lopulta 4-2 ja katkaisi viiden voitottoman ottelun putkensa.

Dabo on pelannut Englannin poikamaajoukkueissa kaikkiaan 11 kertaa. Chelsean edustusmiehistössä hän ei ole vielä päässyt pelaamaan. Viime kauden sierraleonelaistaustainen Dabo vietti lainalla Swindonissa ja täksi kaudeksi kutsu kävi puukenkämaahan.

Unibet Racing

@UnibetRacing
The race for the 'Puskas Own Goal of the Season' award is certainly hotting up as #CFC loanee Fankaty Dabo throws his hat into the ring with this beauty...

Safe to say his current employers, SVC Vitesse, weren't overjoyed....

Football Whispers

@FB_WHISPERS
Chelsea's Fankaty Dabo with the greatest own goal of all time. #CFC