José Mourinho ei taida olla erityisen tyytyväinen Manchester Unitedin pelaajistoon.

United hävisi sunnuntai-iltana Valioliigassa Liverpoolille 1-3 ja on nyt jo 19 pisteen päässä sarjakärki Poolista (lue raportti tästä).

Tilastojen valossa Liverpool oli ottelussa suorastaan ylivoimainen. Pelin jälkeen Mourinho kritisoi voimakkaasti oman joukkueensa fyysistä suorituskykyä.

– Ensinnäkin, meillä on todella paljon ongelmia liittyen fyysisyyteen. Meillä on paljon pelaajia, joita pidän loukkaantumisherkkinä. Se johtuu siitä, että osa pelaajistamme on aina sairastuvalla. Eikä se johdu vain minusta, vaan niin oli jo aiempien valmentajien aikana, Mourinho sanoi lehdistölle.

– Jos katsotaan [Louis] van Gaalin ja Davidin [Moyes] aikaisia tilastoja, niin heidänkin aikakausilla osa pelaajista oli jatkuvasti sivussa. Kun on koko ajan loukkaantuneena, fyysisyyttä on vaikea kehittää. Ja sitten on myös ominaisuuksia, joita joillain pelaajilla on ja toisilla ei ole.

– Annan esimerkin: [Andrew] Robertson, [Sadio] Mané, [Mohamed] Salah, [Georginio] Wijnaldum, [Naby] Keïta ja Fabinho ovat fyysisiä pelaajia. Sen lisäksi he ovat teknisesti hyviä pelaajia.

– Minullakin on paljon teknisesti hyviä pelaajia, mutta meillä ei ole kovin paljon pelaajia, joilla olisi vastaavanlainen fysiikka ja jotka pystyisivät samanlaiseen intensiteettiin. Eli kun pelin intensiteetti kasvaa, me olemme vaikeuksissa.

Mourinholta kysyttiin, mitä hyvää Unitedin joukkueessa sitten on. Portugalilainen päätyi kehumaan vain aiempia joukkueitaan.

– Te [toimittajat] tykkäätte sanoa, että kyse on valmentajan valinnoista. Minun Portoani voisi verrata nyky-Liverpooliin. Niin voisi tehdä. Niissä oli samanlaisia ominaisuuksia. Se oli paras joukkueeni negatiivisissa tilanteenvaihdoissa. Kun menetimme pallon, purimme kuin hullut koirat ja riistimme pallon takaisin sekunneissa.

[readmore from=Manchester-United]

– Real Madridissa minulla oli paras joukkueeni suorissa vastahyökkäyksissä, koska käytössäni olivat nuori [Ángel] Di María, nuori [Cristiano] Ronaldo, nuori [Gonzalo] Higuaín ja nuori [Karim] Benzema. Me tuhosimme vastustajamme tilanteenvaihtopelillä.

– Interissä minulla oli paras joukkueeni matalan puolustusblokin pelaamiseen. Kun matalassa blokissa on [Marco] Materazzi, Walter Samuel, Lucio ja [Iván] Córdoba, sitä voi maata muodossa viisi tuntia, eikä vastustaja tee maalia. Pelaajat saavat joukkueen pelaamaan tietyllä tavalla.