Valiocastin tuore jakso on ulkona!

Äänessä kuullaan tuttuun tapaan Valioliiga.comin analyytikko Eero Laurila ja toimituksen esimies Jaakko Perttilä.

Jakson alussa kaksikko pui Colchesterin voittoa Tottenhamista Liigacupissa. Voitto saattoi olla yksittäistapaus, mutta se symboloi trendiä, jossa englantilaisen futiksen keskimääräinen taso nousee jatkuvasti.

– Jos Man City saa tv-rahoja 150 miljoonaa puntaa ja West Ham 130 miljoonaa, ei se ero ole iso. Jos rahoja ei heitetä hukkaan, tuollaiset rahat auttavat seuroja todella paljon, Laurila sanoo.

Perttilä nostaa myös esiin sen, että jos urheilupuolella ei tule menestystä, pelkkä raha ei riitä suurseuroille eron repimiseen keskikastin seuroja vastaan.

– Man United on maailman rikkaimpia seuroja, mutta se ei kykene taistelemaan aivan eliittitason pelaajista, Perttilä sanoo.

Jatkossa Valioliigan suurseuroina pidetyt seurat joutuvat mahdollisesti taistelemaan myös pelaajista keskikastilaisia vastaan.

– De Gean jatkosopimusneuvotteluissa Man United maksoi ylihintaa, mutta tämä on se realiteetti, jonka kanssa United joutuu elämään, Perttilä sanoo.

– Ja juuri tästä syystä keskikasti on vaarallinen näille uinuville jäteille, Laurila komppaa.

Tuoreen jakson aiheet

  1. Colchesterin voitto Spursista (0:51 alkaen)
  2. Valioliigan keskikastin nousu (5:55)
  3. The Best -palkinnon järki (17:57)
  4. Seuraa tätä: Man United-Arsenal (26:43)

Kuuntele Valiocastin tuore jakso alta. Voit kuunnella Valiocastin jaksoja Spotifyssa sekä Soundcloudissa, jonne pääset tästä.