Tiistai-iltana Englannin liigacup tarjoilee todellisen herkkupalan, kun välierissä nähdään Manchesterin derby. Valiocastissa ennakoitiin illan kamppailua.

Valiocastin tuoreimmassa jaksossa ”Seuraa tätä” -kohdassa nostettiin tapetille tiistainen liigacupin välierä, jossa Manchester United isännöi naapuriseura Cityä. Kaksiosaisen välierän toinen kohtaaminen pelataan tammikuun lopulla. United otti joulukuussa Valioliigan puolella yllättäen 2-1-vierasvoiton Citystä, joten tämän kauden osalta Manchesterin herruus on Unitedilla.

Vaikka United onnistuikin joulukuun alussa yllättämään Pep Guardiolan joukkueen, lähtee City selvänä ennakkosuosikkina välierään Laurilan papereissa.

– Taktisesta näkökulmasta on mielenkiintoista se, että nämä joukkueet ovat kulkeneet niin eri suuntiin. Kyllä Cityn pallonhallinta tulee taas olemaan lähempänä 70 prosenttia, ja United on kuoressaan, Valioliiga.comin analyytikko Eero Laurila ennustaa.

Oman mausteensa tuo toki otteluruuhka, joka varmasti vaikuttaa molempien joukkueiden avauskokoonpanoihin. Se voi viedä pelin virtauksen vahvasti Cityn puolelle.

– Kyllä City pahimmassa tapauksessa takoo aikamoiset tennisluvut tässä kaksiosaisessa välierässä. Sitten katsotaan, olemmeko taas tekemässä yhtä potkujaksoa tammikuun jälkeen, Laurila maalailee piruja seinille.

Jaksossa myös tiukkaa keskustelua siitä, miten Paul Pogban ura on lähes umpisolmussa Manchester Unitedissa. Lisäksi jaksossa käsitellään otteluruuhkan järjettömyyttä, ja sitä miten se vaikuttaa jo pelin tasoon.

Kuuntele Valiocastin tuorein jakso alta. Voit kuunnella Valiocastin jaksoja Spotifyssa tai SoundCloudissa.

Jakson aiheet

  1. Paul Pogban ura rumassa laskukiidossa (1.20)
  2. Otteluruuhkan järjettömyys (22.11)
  3. SEURAA TÄTÄ: Liigacupin välierä Man Utd – Man City (31.17)