Valioliiga on ollut koronaviruspandemian takia keskeytettynä maaliskuun 13. päivästä lähtien. Kesäkuun 17. päivä jalkapallon ystävät pääsevät kuitenkin taas nauttimaan Valioliigasta, kun sarja jatkuu.

Neljä päivää myöhemmin on luvassa huippuottelu, kun Merseysiden derbyssä iskevät yhteen Everton ja Liverpool. Liverpoolin mestaruus on sinettiä vaille valmis, kun taas Everton on juuttunut sarjan keskikastiin.

Evertonin ja Englannin maajoukkueen maalivahti Jordan Pickford uskoo kuitenkin omiensa pystyvän kukistamaan sarjajohtajan kotikentällään.

– Haluamme voittaa jokaisen pelin ja paikallisottelu on massiivinen faneille ja pelaajille. Haluamme näyttää, kuinka hyviä voimme olla. Meillä on mahdollisuus voittaa heidät. Tiedämme, että meillä on tarpeeksi laatua joukkueessa voittaaksemme heidät. Haluamme tehdä sen itsellemme ja faneille, Pickford totesi Sky Sportsille.

Pickford vietti koronaviruksen aiheuttaman tauon suurimmaksi osaksi vanhempiensa luona. Pelien jatkuminen luonnollisesti miellyttää englantilaisvahtia.

– Onhan tämä ollut vaikeaa aikaa, mutta on ollut kiva viettää aikaa perheen kanssa. Tauko on tavallaan tehnyt myös hyvää, minulla ei ole ollut taukoa jalkapallosta varmaan siitä asti kun täytin 16 vuotta. Mielelle ja keholle tauko on tehnyt hyvää, Pickford totesi.

Mikäli historiaa katsoo, niin on helppo ennustaa Liverpoolin voittoa. Everton on nimittäin viimeksi pystynyt kaatamaan paikallisvastustajansa vuonna 2010. Sen jälkeen on pelattu 21 keskinäistä ottelua, ja yhtäkään näistä Liverpool ei ole hävinnyt.