The Telegraphin mukaan Manchester Unitedin toimitusjohtaja Ed Woodward aikoo hankkia seuraan jalkapallotoimen johtajan, harkittuaan ideaa jo pidemmän aikaa.

Woodward pohti roolin täyttämistä jo kaksi vuotta sitten, mutta jätti idean vielä silloin hautumaan. Telegraphin mukaan hän haluaa nyt tuoda tarkasti valitun henkilön vastaamaan seuran siirtotoiminnasta, harjoituskeskuksesta ja naisten joukkueesta.

Atlético Madridin urheilutoimen johtaja Andrea Berta on yksi potentiaalisista henkilöistä, joka saattaisi olla kiinnostunut työskentelemään yhdessä maailman suurimassa seurassa. Samalle listalle mahtuvat englantilaislehden mukaan myös Juventuksen Fabio Paratici sekä kaksi vuotta sitten PSG:n jättänyt Antero Henrique.

Woodward on linjannut tarkat kriteerit, joiden mukaan hän aikoo valita Manchester Unitedin historian ensimmäisen jalkapallotoimen johtajan. United ei aio etsiä jalkapallotoimen johtajaa, joka muuttaisi seuran kulttuuria, vaan olisi pikemminkin osa sen nykyistä rakennetta Ole Gunnar Solskjærin ympärillä.

Ed Woodwardilla on kova luotto Ole Gunnar Solskjærin tekemiseen. Kuva: Getty Images

United on ollut tyytyväinen sen harjoittamaan siirtopolitiikkaan norjalaisluotsin alaisuudessa. Seura on kohdistanut voimavaransa kotimaisiin, nuorempiin pelaajiin vältellen Alexis Sànchezin tapaisia jättikaappauksia, joiden parissa elää aina suurempi riski.

[readmore from=Manchester-United]

Uusi jalkapallotoiminnan johtaja ei myöskään saisi vaikuttaa seuran nykyiseen henkilöstöön. Hänen olisi työskenneltävä seuran nykyisen henkilökunnan, eli manageri Solskjærin, hänen valmentajaryhmänsä, kykyjenetsijöiden, data-analyytikoiden ja neuvottelija Matt Judgen kanssa.

Woodward on asettanut uuden jalkapallotoimen johtajan etsimisen takaisin tehtävälistalleen, mutta ei aio aloittaa oikeiden kandidaattien etsimistä ja listaamista ennen kuin kausi 2019-20 on saatu pakettiin ja koronaviruspandemian aiheuttamat taloudelliset vaikutukset ovat täysin selvillä.