Newcastle ja Brighton iskivät yhteen sunnuntaina Koillis-Englannissa Valioliigan toisella kierroksella. Brighton nappasi täyden pistepotin mukaansa voitettuaan kamppailun lopulta maalein 3-0.

Avauskierroksella Chelsealle hävinnyt Brighton pisti ottelun pakettiin jo kamppailun alussa. Neal Maupay viimeisteli nimittäin kaksi maalia ensimmäisten seitsemän minuutin aikana ja oli voiton takuumies.

Viime kaudeksi Brightoniin Brentfordista siirtynyt Maupay iski vieraiden avausmaalin pilkulta neljännellä minuutilla. Maupay laukoi pallon varmasti keskelle maalia ja Newcastlen maalia vartioinut Karl Darlow oli voimaton.

Vain kahta minuuttia myöhemmin Maupay siirsi Brightonin maalin edustalta jo kahden maalin etumatkalle. Osumaa tarkistettiin VAR:lta muutaman minuutin ajan, mutta lopulta maali hyväksyttiin ja Brighton meni menojaan.

Newcastle oli aneeminen läpi ottelun, eikä kyennyt luomaan juurikaan maalipaikkoja niin ensimmäisellä kuin toisellakaan jaksolla. Newcastle ei laukonut kertaakaan kohti Brightonin maalia koko ottelussa.

Aaron Connolly viimeisteli komeasti loppulukemat seitsemän minuuttia ennen varsinaisen peliajan päätöstä. Connolly pääsi laukomaan vapaasti boksin rajalta ja sijoitti pelivälineen takakulmaan.