Thomas Partey on myöntänyt, että hänen siirtonsa Atlético Madridista Arsenaliin kesän siirtoikkunan viimeisenä päivänä yllätti hänet täysin.

Vaikka Parteyta yhdistettiin kesän alusta saakka Pohjois-Lontooseen, ei hän varsinaisesti odottanut jättävänsä Atléticoa tänä kesänä. Siirtoikkunan viimeisenä päivänä ghanalaistähden ja hänen edustajiensa taistelu aikaa vastaan sai kuitenkin alkunsa, kun Arsenal suostui maksamaan 27-vuotiaan 50 miljoonan euron ulosostoklausuulin.

– En osannut odottaa mitään [siirtoa], Partey kertoi Sky Sportsille.

– Olin ihan OK. Juttelin aamulla kaverilleni ja pyysin häntä treenaamaan kanssani, jonka jälkeen agenttini soitti minulle.

– Hän sanoi: ”Ei, et voi mennä harjoituksiin, koska meidän on mentävä tänne paikkaan allekirjoittamaan tämä paperi, jotta me voimme myöhemmin allekirjoittaa papereita sinun puolestasi siltä varalta, ettet ole itse paikalla.”

– Joten aamulla me menimme sinne ja teimme näin. Sen jälkeen kun olimme lähteneet aamulla ulos, ei meillä ollut aikaa palata kotiin.

– Me menimme ravintolaan syömään ja kokki sanoi minulle: ”Älä jätä meitä tänään”. Kysyin, mitä hän tarkoitti, johon hän vastasi: ”Tänään on siirtoikkunan viimeinen päivä. Älä jätä meitä tänään”.

– Uskon, että minun agenttini tiesi jotain asiasta. Hän vastasi kokille: ”Mitään ei tule tapahtumaan, älä huoli”.

Partey edustajat olivat aamusta lähtien yhteydessä Arsenalin leiriin. Lontoolaisseuran tekninen johtaja Edu painotti neuvotteluiden yhteydessä myös, miten kiire heillä oli saada siirto maaliin. Lopulta Arsenal aktivoi Parteyn ulosostoklausuulin vain puoli tuntia ennen siirtoikkunan sulkeutumista.

[readmore from=Arsenal]

– Me menimme allekirjoittamaan paperit, menimme syömään, ja uskon heidän jutelleen Edun kanssa. Edu sanoi: ”Ei, meidän on tehtävä tämä tänään”, Partey jatkoi.

– Minun reaktioni oli: ”Miten me voimme tehdä sen tänään?” Sen jälkeen meidän oli liikuttava nyt, nyt ja nyt ehtiäksemme lääkärintarkastukseen. Näin kaikki siis oikeastaan tapahtui.

Partey ehti pelata kolme ottelua Atlético Madridille tällä kaudella ennen kuin hän siirtyi Arsenaliin, jossa hän on toistaiseksi esiintynyt yhtä monta kertaa. Puolustava keskikenttäpelaaja istui torstain Eurooppa-liiga-ottelun penkillä, mutta hänen odotetaan palaavan Mikel Artetan avauskokoonpanoon sunnuntain vierasotteluun Manchester Unitedia vastaan.