Arsène Wenger uskoo Euroopan Superliigan olleen ideana epäonnistunut jo syntyessään. Arsenalin managerilegenda syyttää Eurooppaa Englannin jalkapallon tuhoamisyrityksestä.

Valioliigan kuusi markkinallisesti suurinta seuraa Manchester United, Arsenal, Tottenham, Chelsea, Manchester City ja Liverpool olivat jokainen liittymässä Euroopan suurseurat yhteen kokoavaan Superliigaan.

Euroopan suuret yhteen kokoavaan sarjaan olisivat perustajaseuroina liittyneet myös Real Madrid, Barcelona, Atlético Madrid, Internazionale, Juventus ja AC Milan.

Englannin kuusikosta jokainen perääntyi sopimuksestaan tiistai-iltana ja koko suunnitelma kaatui.

– Se idea oli jo syntyessään kuollut. En olisi uskonut sen onnistuvan, Wenger sanoi Telegraphille.

– Eniten yllätyin englantilaisten käytöksestä. Jokainen haaveilee Euroopassa Valioliigan tuhoamisesta ja Englannissa me teemme sen itsellemme.

– En ymmärrä sitä, koska Englanti äänesti Brexitin puolesta ja nyt he haluavat tuoda Superliigan. Superliiga tuhoaisi sataprosenttisesti Valioliigan.

Wenger on myös pettynyt nykyisiin englantilaisten suurseurojen johtamistapoihin. Ranskalainen myös kritisoi idean heikkoa toteutus tapaa.

– Urheilukulttuurimme perusta Euroopassa on oikeus päästä huippukilpailuihin peliesitystesi kautta. En ymmärrä miten kukaan uskoi, että yhteys kansallisen liigan ja huippusarjan välillä menisi läpi ja kannattajat hyväksyisivät sen.

– Myös se toteutus näytti niin amatöörimäiseltä esittelyn ja valmistelun suhteen. Sitä alkaa huolestuttaa, kuinka meidän huippuseurojamme johdetaan. Se näytti vain pikaiselta korjaukselta näiden seurojen talousongelmiin.