Manchester Unitedin fanit osoittivat viikonloppuna mieltään seuran omistajaperhe Glazereitä kohtaan.

Kymmenettuhannet manchesterilaisseuran fanit kokoontuivat sunnuntaina Old Traffordin edustalle vaatimaan Glazereiden lähtöä seurasta. Glazereilla on ollut osake-enemmistö seurasta vuodesta 2005 lähtien ja fanit ovat alusta alkaen olleet jenkkiomistajia vastaan.

Glazerit eivät ole vuosien saatossa laittaneet euroakaan seuran hyväksi. Sen sijaan seura on menettänyt jopa yli 2 miljardia puntaa lainanlyhennyksinä, osinkoina ja muina tapoina.

Osallistumisaikeet Euroopan Superliigaan – mikä olisi tuonut omistajien taskuun jälleen lisää tuloja – oli viimeinen niitti United-faneille.

Sunnuntaina järjestetty mielenosoitus muuttui hetkellisesti jopa mellakaksi, kun osa faneista murtautui Old Traffordille. Turvallisuussyiden takia samalle illalle kaavailtu United-Liverpool -ottelu jouduttiin siirtämään.

LUE LISÄÄ:

Fanit onnistuivat mielenosoituksessaan siinä määrin, että he onnistuivat aiheuttamaan sekasortoa, mikä heillä oli myös tarkoituksenaan.

LUE LISÄÄ: Nyt puhuvat Old Traffordille tunkeutuneet fanit – ”Protesti meni paremmin kuin odotimme”

Mutta mitä mieltä seuran omistajat olivat välikohtauksesta?

Siitä ei saatu juurikaan selkoa, vaikka Sky Sportsin toimittaja Sally Lockwood törmäsi Avram Glazeriin Floridassa ja yritti kysellä häneltä asiasta.

Lockwood kysyi Glazerilta aikooko hänen perheensä myydä seuran ja onko hänellä jotain sanottavaa seuran kannattajille, kuten anteeksipyyntö. Tylysti käyttäytynyt Glazer veti kuitenkin mykkäkoulua eikä vastannut sanallakaan yhteenkään kysymykseen.

Tilanteen näet alla olevalta videolta.