Crystal Palace on monin tavoin tienhaarassa. Managerilegenda Roy Hodgson siirtyi kauden päätteeksi sivuun, ja lähes puolet joukkueen pelaajista on sopimustensa lopussa. Perinteikäs etelälontoolaisseura saattaa siis näyttää edustusjoukkueensa osalta ensi kaudella varsin erilaiselta kuin tänä keväänä.

Yksi pelaajista, jolla Eagles-sopimusta ja loistavaksi povattua tulevaisuutta kuitenkin vielä riittää, on 22-vuotias Eberechi Eze. Pelintekijän tiehen tuli kuitenkin kauden päätöshetkillä isoa kärsivällisyyttä vaativa vastamäki.

Eze sai harjoituksissa vakavan, leikkaushoitoa vaativan akillesjännevamman. Kauden kaksi viimeistä peliä jäi väliin, mutta se ei riitä edes alkuun nyt edessä olevalla kuntoutumisjaksolla.

Urheilutieteeseen erikoistunut tohtori Rajpal Brar arvioi The Indenpendentin mukaan, että komeetta saattaa tarvita täyteen vetoon palaamiseen jopa kaksi vuotta.

– Sen perusteella, mitä itse olen nähnyt, ja huippujalkapalloilijoiden parissa tehtyjen tutkimusten mukaan, menee seitsemästä yhdeksään kuukauteen, ennen kuin hän voi edes palata joukkueen mukaan.

– On toki aivan eri asia palata terveiden kirjoihin, kuin palata siihen kuntoon ja vireeseen, jossa oli ennen loukkaantumista. Uskon siihen menevän jotain 18 ja 24 kuukauden välillä.

Arsenalin junioreissa aloittanut hyökkäävä keskikenttäpelaaja ehti olla Fulhamin, Readingin, Millwallin, QPR:n ja Wycomben kirjoissa, ennen siirtoaan Palaceen viime kesänä. Selhurst Parkin isännät maksoivat lupauksesta 20 miljoonaa puntaa. Ensimmäisellä korkeimman sarjatason kaudellaan hän pelasi 34 valioliigaottelussa, teki neljä maalia ja antoi kuusi maalisyöttöä.