Borussia Dortmund kaaveilee Chelsean hyökkääjästä Timo Werneristä korvaajaa Erling Braut Hålandille, jonka odotetaan lähtevän seurasta ensi kesänä, kertoo Sport Bild.

Dortmund piti menneenä kesänä kiinni 21-vuotiaasta Hålandista, vaikka se joutunee luopumaan hänestä tämän kauden jälkeen hänestä huomattavasti pienemmällä summalla kuin se olisi hänestä tänä kesänä saanut.

Norjalaiskärjellä on sopimuksessaan 75 miljoonan euron ulosostoklausuuli, joka astuu voimaan ensi kesänä. Siirtomarkkinoita tarkasti seuraava Transfermarkt-sivusto pitää Hålandia 130 miljoonan euron arvoisena.

Sport Bildin mukaan Dortmundin jalkapallojohtaja Michael Zorc on saanut tehtäväkseen etsiä korvaajan, joka sopisi päävalmentaja Marco Rosen pelityyliin. Etsinnän myötä Dortmundin tutkalle on päätynyt 25-vuotias Werner, joka on menettänyt Chelseassa paikkansa aloituskentällisessä.

Werner hankittiin Chelseaan vuosi sitten RB Leipzigista 53 miljoonalla eurolla, ja hän oli debyyttikaudellaan lontoolaisten paras maalintekijä 12 osumallaan. Menneen kesän siirtoikkunassa Chelsea vahvisti kuitenkin hyökkäyspäätään Romelu Lukakulla, joka on syrjäyttänyt Wernerin.

Siirto Dortmundiin olisi todennäköisesti mahdollinen vain, jos Werner madaltaa palkkapyyntöään. Saksalaiskärki tienaa tiettävästi noin 20 miljoonaa euroa kaudessa Chelseassa. Myös Bayern München on pitänyt silmällä Werneriä, joka on pelannut Saksan Bundesliigassa 222 ottelua tehden niissä yhteensä 91 maalia ja syöttäen 42.