Liverpoolin manageri Jürgen Klopp myönsi ryhmänsä ongelmat hyökkäyspäässä punapaitojen jäätyä torstaina 0-0-tasapeliin Arsenalia vastaan liigacupin välierien ensimmäisessä osaottelussa.

Kloppin suojatit pelasivat valtaosan ottelusta ylivoimalla, sillä Arsenalin keskikenttäpelaaja Granit Xhaka katseli punaista jo 24. minuutilla. Siitä huolimatta kummallekin joukkueelle kirjattiin yhtä monta laukausta kohti maalia: yksi.

– Pidin paljon siitä, miten aloitimme pelin. Pidin todella paljon siitä, mitä näin alussa. Olimme ottelun päällä. Aloitimme pelin niin kuin halusimmekin. Sitten tuli punainen kortti, ja matalaa blokkia vastaan pelaaminen oli vaikeaa, kommentoi Klopp Liverpool Echon mukaan.

– Sen lisäksi teimme joitain vääriä päätöksiä. Se näytti siltä, että olimme paineen alla, missä ei ollut järkeä.´Se oli tyypillinen tilanne: haetaan voittoa, mutta siinä voi myös hävitä jotain.

– Tämä on cup-kilpailu, tämä on kaksiosainen välierä, puolet on pelattu ja peli on 0-0, ja vaikka Arsenal tuntuu olevan paremmassa tilanteessa, emme usko, että ottelupari on osaltamme ohi. Pistämme pystyyn kunnon taistelun ensi torstaina (toisessa osassa).

– Tiedän, että pystymme pelaamaan paremmin. Me tiedämme, että meidän on pelattava paremmin.

– Pidin monista asioista, mutta yleisesti ottaen tulos ei ollut riittävän hyvä. Se on tämän pelin totuus, ja meidän on hyväksyttävä se.

Artikkeli jatkuu kuvan alla.

Arsenal puolusti tiiviisti ja kurinalaisesti. Kuva: Getty Images

Liverpool joutui pelaamaan ilman hyökkäyksensä ykköstähtiä Mohamed Salahia ja Sadio Manéa, jotka ovat parhaillaan Afrikan mestaruusturnauksessa. Jos Salahin Egypti ja Manén Senegal etenevät pitkälle kisoissa, Liverpoolin on pelattava ilman heitä pitkälle helmikuuhun. Myös keskikenttäpelaaja Naby Keïta on turnauksessa edustamassa Guineaa.

Torstaina Liverpool sai ensimmäisen ja ainoan maalia kohti suuntautuneen laukauksensa vasta toisen jakson lisäajalla, mutta Klopp uskoo, että hänen ryhmänsä pystyy parempaan myös ilman puuttuvia tähtipelaajiaan.

– Sanokaa yksi joukkue, jolle ei tulisi ikävä Sadio Manéa, Mo Salahia ja Naby Keïtaa. Tietysti me ikävöimme heitä. Olemme tienneet jo vuosien ajan, että näin voi käydä.

– Olisimmeko voineet valmistautua siihen paremmin? En usko, koska kaikki aikaisemmin tekemämme jutut ovat johtuneet joukkueestamme. Tällainen tämä tilanne on.

Salah on pyörinyt viime aikoina otsikoissa sopimustilanteensa takia. Egyptiläistähden nykyinen diili päättyy ensi kauden jälkeen. Hän sanoi tuoreessa GQ:n haastattelussa, että hän haluaa jäädä Liverpooliin, mutta tilanne ei ole hänen omissa käsissään. Salah lisäsi myös, että hän ei ole vaatinut sopimusneuvotteluissa ”mitään hullua”.

Klopp ei pitänyt siitä, että häneltä kysyttiin Salahin sopimustilanteesta Arsenal-ottelun jälkeen.

– En pidä siitä, kun toimittajat kysyvät minulta, mistä kannattajamme ovat huolissaan. En ymmärrä sitä. Oletteko niin lähellä kannattajiamme, että voitte kysyä näitä kysymyksiä?

– Huolet sopimusasioista eivät liity mitenkään tämän illan otteluun. Se, mitä meillä oli tänä iltana oli jalkapallo-ongelma, ja tämänpäiväinen joukkueemme pystyy ehdottomasti selvittämään sen ongelman.

LUE MYÖS: