Liverpool on tällä hetkellä lähimpänä Jude Bellinghamin hankintaa, kertoo ESPN. Englannin maajoukkuepelaajan perässä on liuta Euroopan mahtiseuroja, muun muassa Chelsea, Manchester United ja Manchester City.

Bellinghamin nimi pyöri siirtohuhuissa kesälläkin, mutta hänen oikeutensa omistava bundesliigaseura Borussia Dortmund eväsi siirron. Syynä tähän oli Erling Braut Haalandin kauppa Manchester Cityyn. Dortmund ei halunnut menettää molempia kruununjalokiviään samassa siirtoikkunassa.

Liverpool on viimeisten viikkojen aikana solminut hyvät suhteet Bellinghamin edustajiin. Borussia Dortmundin kerrotaan olevan avoin neuvotteluille jopa tammikuussa, vaikka siirron toteutuminen onkin huomattavasti todennäköisempää ensi kesänä.

ESPN:n mukaan Liverpoolia arveluttaa jonkin verran Bellinghamin, 19, kohonnut markkina-arvo. Hänen kasvureittinsä Saksassa ei ole jättänyt ketään kylmäksi. Menestyminen pelikentillä ja sitä kautta tullut arvostustason nousu on lyhyessä ajassa korottanut Dortmundin pyyntihinnan sadasta miljoonasta eurosta 150 miljoonaan.

Liverpool tarvitsee kipeästi vahvistuksia keskikentälleen. Kesällä Juventuksesta tulleen Arthur Melon panos on ollut yhdentekevä. Chelsea on tietyssä määrin samassa tilanteessa. N’Golo Kantén ja Jorginhon sopimukset kattavat enää kuluvan kauden. United puolestaan on pitkään kaivannut hyökkäysvoimaisia vaihtoehtoja keskikentälleen. Mainion alkukauden pelannut Christian Eriksen täyttää helmikuussa 31 vuotta.