Englannin päävalmentaja Gareth Southgate sanoo, että lehdistön ja kannattajien pitää kunnioittaa puolustaja Ben Whiten syitä jättää MM-kisat kesken.

Arsenalia edustava White, 25, kutsuttiin kisoihin mukaan hienon alkukauden jälkeen, mutta hän istui penkillä kaksi ensimmäistä lohkopeliä ja oli sivussa viimeisestä sairauden takia.

Lohkovaiheen päätyttyä Englannin jalkapalloliitto (FA) tiedotti, että White jättää turnauksen kesken ”henkilökohtaisten syiden” takia. FA pyysi myös, että pelaajan yksityisyyttä kunnioitetaan.

Daily Star uutisoi torstaina, että White oli tyytymätön maajoukkueessa, eikä päässyt kunnolla juttuun muiden pelaajien kanssa. Lehti väitti myös, että White ajautui riitaan apuvalmentaja Steve Hollandin kanssa koko muun joukkueen edessä.

Southgatelta kysyttiin, voiko hän kommentoida Daily Starin väitteitä.

– No, en oikeastaan. Se, mitä minulle näytettiin, oli väitös, ja siinä käytettiin toista sanaa, sanoi Southgate Independentin mukaan.

– Luulen, että kommentoimalla tarinaa voisin antaa sille jonkinlaista uskottavuutta. Selitimme, miksi Ben lähti kisoista, ja mielestäni on tärkeää, että sitä kunnioitetaan.