Pep Guardiola on huolestunut Julián Álvarezin levonpuutteesta Qatarin MM-kisojen jälkeen.

Manchester Cityn 22-vuotias hyökkääjä juhli Argentiinan paidassa maan historian kolmatta maailmanmestaruutta.

Álvarez teki turnauksessa yhteensä neljä maalia lunastettuaan paikkansa avauksessa. Argentiinalainen palasi vasta perjantaina Cityn vahvuuteen.

Álvarez tuli vaihdosta sisään lauantain 1-1-tasatulokseen päättyneen Everton-ottelun loppuhetkillä. Hyökkääjä on ollut toistaiseksi Cityssä yhteensä 27 maalia kaikki kilpailut mukaan luettuna takoneen Erling Haalandin varjossa.

– Tarvitsimme viimeisillä minuuteilla 1-1-tilanteessa enemmän miehiä boksiin. Siksi hän pelasi. Hän kuitenkin loppujen lopuksi lepäsi viikon. 10 päivää. Se ei ole paljoakaan MM-finaalin jälkeen, Guardiola kommentoi Alvárezin tilannetta lehdistölle.

Álvarez on tehnyt tällä kaudella seitsemän maalia Cityn paidassa. Hyökkääjä on pelannut kaikki kilpailut mukaan luettuna 21 ottelussa.

Guardiola vihjaa, että tulevaisuudessa Álvarez saatetaan nähdä yhdessä ykköspyssy Haalandin kanssa avauksessa, kun vastassa on matalalta puolustavia joukkueita.

– Kyllä se voi tapahtua. Kun pallo tulee boksiin, siellä olisi silloin kaksi hyökkääjää, jotka pystyvät tekemään maaleja, Guardiola arvioi.

– Maalipaikkoja luodakseen täytyy kuitenkin edistyä kentällä ja siihen tarvitaan erilaisia pelaajia. Tottakai he kuitenkin pystyvät pelaamaan yhdessä, erityisesti viiden alakertaa vastaan.

LUE MYÖS!