Manchester Cityn epäillään peseneen sponsorirahoiksi Arabiemiirikunnista saatuja lahjoituksia vuosina 2012 ja 2013. City keräsi mesenaatiltaan yhteensä 30 miljoonaa puntaa. Summa vastaa nykykurssilla reilua 34 miljoonaa euroa.

Tutkinnasta kirjoittava brittilehti The Times kertoo erästä YouTubeen ilmestynyttä dokumenttielokuvaa lainaten, että kyseinen tapaus on yksi niistä 115 kohdasta, joista Valioliiga oli aloittanut perinpohjaisen selvityksen ja joista se syyttää Cityn johtokuntaa. Lehden mukaan Cityssä arvellaan dokumentin tekijöillä olevan geopoliittisia motiiveja.

Manchester Cityä epäillään yhtenään sekaantumisesta taloudopingiin, jonka tarkoitus on ollut kiertää UEFAn sääntöjä. Der Spiegel paljasti kolme vuotta sitten, että seura oli liioitellut sponsoritulojaan ja valehdellut niiden todellisista lähteistä. Cityn tiedetään käyttävän apunaan puheenjohtajansa Khaldoon al-Mubarakin kontakteja ja tekevän yhteistyötä pöytälaatikkofirmojen, kuten 8XBetin, kanssa.

Muokattu 30.6. klo 15.53: Lisätty maininta Cityn näkemyksestä.

Lue myös: