Chelsean manageri Mauricio Pochettino sanoo, että joukkueen pitää tehdä ”vaikeita” valintoja, jotta ”massiivista” ja ”tasapainotonta” kokoonpanoa saadaan karsittua.

Chelsealla on 29 pelaajaa mukana Yhdysvaltain harjoituskiertueella.

Chelseasta on toistaiseksi poistunut 29 pelaajaa, joista 13 kuului edustusjoukkueen rinkiin. Ainakin Ian Maatsen, Conor Gallagher ja Trevoh Chalobah joutunevat hakemaan itselleen uuden työnantajan.

– Meitä on 29 pelaajaa täällä, ja ryhmä on massiivinen. On kyse siitä, että saadaan luotua tasapainoinen ryhmä, jossa miehet pääsevät pelaamaan ja voivat kilpailla pelipaikastaan, sanoi Pochettino Newcastlea vastaan pelatun 1–1-tasapelin jälkeen keskiviikkona.

Chelsean uudet omistajat ostivat viime kaudella 13 pelaajaa, joista se maksoi vähintään kymmenen miljoonaa puntaa kustakin. Rymistelyn seuraus on ollut se, että Chelsean kokoonpanossa on useita arvokkaita pelaajia, joiden on vaikea aurata tietään kentälle.

Ei ole helppoa myydä ideoita joukolle, joka on levällään. Pochettino tunnetaan enemmän kestovalmentajana kuin muutosvalmentajana.

– Hyvien vuorovaikutussuhteiden rakentaminen on suuri työ ja haaste meille tässä siirtoikkunassa. Jos pelaajat ovat onnettomia ja siinä uskossa, että he eivät pelaa, meidän täytyy löytää seuran kanssa ratkaisu siihen ja korjata tilanne.

– Meillä ei voi olla hyvin laajaa kokoonpanoa. [Jos osa] pelaajista ei pysty osallistumaan, meillä on sotku käsissämme.

– Meille riittää 22, 23, 24 pelaajaa, ja siinä se. Tähän määrään sisältyvät nuoremmat [tyypit].

Pochettino pitää tilannetta valitettavana mutta pakollisena. Kauhuskenaariona on, että Chelsean ympärille kehittyy ristiriitoja, jotka häiritsevät joukkueen arkea ja joukkue juuttuu keskitason harmauteen.

Lue myös: