Englannin päävalmentaja Gareth Southgate on perustellut joitain puhuttavia pelaajavalintojaan syyskuun maaotteluihin liittyen.

Southgate kutsui esimerkiksi joukkueeseen Manchester Unitedin Harry Maguiren ja Manchester Cityn Kalvin Phillipsin, jotka eivät ole pelanneet tällä kaudella vielä minuuttiakaan. Kaksikko jäi myös viime kaudella seurajoukkueissaan vähälle vastuulle.

Declan Rice oli viime viikonlopun ainoa englantilainen pelaaja, joka pelasi yksinäisen pivotin roolissa. Kalvin on seuraavaksi paras vaihtoehto [samaan rooliin], sanoi Southgate BBC:n mukaan ja jatkoi Maguiresta.

– Se ei ole hyvä tilanne, että nämä kaverit eivät pääse pelaamaan jalkapalloa, mutta joillain paikoilla meillä on leveyttä ja joillain ei.

Southgatelta kysyttiin myös Liverpoolin ex-kapteenista Jordan Hendersonista, joka siirtyi tänä kesänä saudiarabialaiseen Al-Ettifaqiin. Hendersonia on kritisoitu seuravalinnastaan, koska hän on aiemmin tukenut avoimesti seksuaalivähemmistöjä, mutta nyt hän siirtyi pelaamaan maahan, jossa homoseksuaalisuus on lailla kielletty.

– Uskon, että tuemme seksuaalivähemmistöjen yhteisöä. Suurella osalla joukkueesta ja henkilökunnasta on sukulaisia tai ystäviä kyseisestä yhteisöstä, sanoi Southgate.

– Voin puhua vain henkilökohtaisella tasolla. Yritän olla hyväksyvä kaikkien kulttuurien suhteen. Ei ole tarkoituksellista, että tuottaisimme pettymyksen kenellekään kannattajallemme, mutta nämä ovat monimutkaisia asioita, joita me kaikki yritämme selvitellä.

Southgatelta kysyttiin, onko hän huolissaan siitä, miten kannattajat suhtautuvat jatkossa Hendersoniin.

– Me valitsemme joukkueemme pelillisistä syistä. On paljon erilaisia seurojen omistusmalleja. On paljon erilaisia pelaajia, jotka pelaavat maissa, joissa on erilaisia uskonnollisia vakaumuksia.

– En tiedä, miksi pelaaja saisi kielteisen reaktion sen vuoksi, missä hän pelaa jalkapalloa. Olen oikeastaan hieman hukassa tämän kysymyksenasettelun kanssa.

Huomattava poissaolija Englannin syyskuun ryhmässä on Chelsean Raheem Sterling, joka on jäänyt nyt ilman kutsua jo kolme kertaa peräkkäin.

– En halunnut jättää yhtään hyökkääjää ulos. Ysipaikan takana on paljon kilpailua paikoista, sanoi Southgate.

– Olen todella iloinen nähdessäni hänen pelaavan hyvin Chelseassa, mutta kaikki ovat aloittaneet kauden hyvin. Raheem ei ole erityisen tyytyväinen siihen [että jäi ilman kutsua].

England

@England
Your #ThreeLions squad for September camp! 🦁

Linkki twiittin.