Kauden ensimmäinen Pohjois-Lontoon derby pelataan sunnuntaina Emiratesilla. Arsenal isännöi Tottenhamia Valioliigan kuudennella kierroksella.

Derbyn lähtökohdat ovat mielenkiintoiset. Kummatkin joukkueet ovat pelanneet vakuuttavan alkukauden niin pelillisesti kuin tuloksellisestikin. Joukkueet lähtevät tasapisteistä sunnuntaiseen kamppailuun.

Varsinkin Tottenham on saanut huomattavasti kehuja alkukaudella. Ange Postecogloun miehistö on ollut kenties koko alkukauden suurin yllättäjä Valioliigassa.

Arsenalin päävalmentaja Mikel Arteta kehui Tottenhamin alkukautta lauantaisessa lehdistötilaisuudessaan.

– Pitää paikkansa, että Tottenham on pelannut todella hyvän alkukauden. Molemmat joukkueet ovat hyvässä iskussa, joten kyseessä on suuri ottelu ja meidän on taisteltava oikealla tavalla voittaaksemme sen.

Tottenham on pelannut hyökkäysvoittoista jalkapalloa ja se on tuottanut tulosta – myös Artetan mielestä.

– Tottenham dominoi otteluita, he voittavat niitä, tekevät paljon maaleja ja pelaavat hyökkäävää jalkapalloa. He lähtevät voittamaan, joten se tekee ottelusta erilaisen verrattuna niihin, joita olemme pelanneet alkukaudella. Heillä on uusi haaste ja mahdollisuus. Heillä on myös uusi valmentaja, joka tekee todella hyvää työtä ja hän on onnistunut kääntämään fiiliksen seuran ympärillä päälaelleen. Myös erilaisella pelitavalla, Arteta muistutti.

LUE MYÖS