William Saliba sai viime kaudella ensimmäistä kertaa peliaikaa Arsenalin edustusjoukkueessa.

Arsenal hankki Saliban 30 miljoonalla eurolla Saint-Étiennestä kesällä 2019, mutta ranskalaistoppari ei onnistunut murtautumaan lontoolaisjätin edustusjoukkueeseen ja pelasi muutaman vuoden lainalla kotimaassaan.

Viime kausi oli kuitenkin erilainen. Saliba, 22, nousi Mikel Artetan luottopelaajaksi ja oli kenties koko joukkueen paras toppari. Saliban kausi loppui jo kuitenkin maaliskuussa, kun toppari sai selkävamman. Saliba joutui katsomaan kevätkauden katsomon puolelta.

Arsenal johti Valioliigaa vielä huhti-toukokuun vaihteessa, mutta hävisi lopulta mestaruustaistelun Manchester Citylle.

Saliba myönsi, että mestaruuden menettämistä Manchester Citylle oli vaikea sulattaa varsinkin katsomosta käsin. Toppari ei päässyt auttamaan joukkuetta kauden tärkeimmällä hetkellä.

– Tietenkin se teki todella kipeää, koska katsoin joukkueeni jokaisen ottelun kauden tärkeimmällä hetkellä, enkä ollut itse pelikunnossa. Se sattui minua. Loukkaantumiset ovat osa jalkapalloa ja nyt pelaamme jo uutta kautta ja toivottavasti vältän loukkaantumiset, Saliba totesi lehdistölle.

– Olisin ehkä voinut auttaa joukkuettani voittamaan Valioliigan mestaruuden, mutta emme saa koskaan tietää sitä. Olimme koko kauden sarjakärjessä ja lopulta sijoituimme toiseksi. Jokainen ottelu on niin tärkeä. Yritämme voittaa kaikki ottelut voittaaksemme mestaruuden.