Manchester Unitedin toppari Harry Maguire sanoo, että kunnon kannattajat eivät buuaa Englannin maajoukkueen pelaajille.

Maguire, 30, on omalta osaltaan ollut kannattajien hampaissa viime vuosina, mutta lokakuun maajoukkuetauon aikana huomio on kohdistunut hänen maajoukkuekaveriinsa Jordan Hendersoniin.

Liverpoolin ex-kapteeni pelasi lokakuun maaotteluissa ensimmäistä kertaa Englannissa sen jälkeen, kun hän siirtyi kesällä Saudi-Arabiaan.

Siirto on herättänyt keskustelua useastakin syystä. Henderson, 33, tunnettiin Liverpoolia edustaessaan seksuaalivähemmistöjen isona tukijana, mutta sitten hän siirtyi maahan, jossa homoseksuaalisuus on lailla kielletty. Käytännössä Hendersonia on syytetty siitä, että hän hylkäsi arvonsa rahakkaan sopimuksen takia.

Osa on myös kyseenalaistanut, riittävätkö Hendersonin näytöt heikkotasoiseksi luonnehditussa Saudi-Arabian liigassa siihen, että hän ansaitsee maajoukkuekutsun.

Viikonloppuna ystävyysottelussa Australiaa vastaan yleisöstä kuului selkeästi buuauksia, kun Henderson otettiin vaihtoon.

Englannin päävalmentaja Gareth Southgate tuomitsi yleisön käytöksen. Hän sanoi tietävänsä, mistä buuaukset johtuivat, muttei halunnut tarkentaa syitä.

Tiistain EM-karsintaottelussa Italiaa vastaan Henderson sai jälleen osakseen buuauksia, mutta ne jäivät valtaosin hurrausten ja aplodien alle.

– Älkää buuatko pelaajille, jotka pelaavat maanne puolesta ja omistavat elämänsä pelaamiselle ja tekevät kaikkensa, jotta tämä maa saisi hyviä muistoja ja erityisiä hetkiä heille, kannattajille ja heidän perheilleen, kommentoi Maguire Sky Sportsin mukaan.

– Tunnen paljon hienoja, hienoja Englannin kannattajia, ja tiedän ne englantilaiset kannattajat, jotka ovat tukeneet minua debyytistäni lähtien. He ovat takanani, ja he ovat myös Jordanin takana.

– Muutamia ilkkumisia kuului, mutta he eivät ole Englannin kannattajia.

Englanti voitti Italian tiistaina 3-1 ja varmisti samalla paikkansa ensi kesän EM-kisoissa.

Football Daily

@footballdaily
🗣️ “I am also going to defend our players, our team. The two players you’re talking about have performed again and again.”

Gareth Southgate says he is happy to defend players when it’s needed which has been the case for Harry Maguire and Jordan Henderson recently.

Linkki twiittiin.