Newcastlen kesän jättihankinnalle Sandro Tonalille lätkäistiin viime viikolla kymmenen kuukauden mittainen pelikielto, kun paljastui, että hän oli Italiassa pelatessaan rikkonut maan jalkapalloliiton asettamia vedonlyöntisääntöjä. Ei ole sanottua, että rangaistukset jäisivät tähän.

Newcastlen on odotettu ostavan korvaajan Tonalille, mutta seura kiistää suunnitelmat. Newcastlen urheilutoimenjohtaja Dan Ashworth sanoi perjantaina julkaistussa The Telegraphin haastattelussa, että hätiköinti olisi huono toimintatapa.

– Katsomme aina kahden siirtoikkunan päähän, jotta meillä on suunnitelma, miten aiomme vahvistaa joukkuetta kesällä 2024.

Lue lisää: Näin Newcastle-pomo kommentoi tähtipelaajan pitkää pelikieltoa

– Jos hyviä mahdollisuuksia tulee tarjolle tammikuussa, ei meitä haittaa puntaroida niitä. Teimme niin Anthony Gordonin kohdalla viime tammikuussa. Tartuimme mahdollisuuteen, koska saimme sellaisen. Mikään ei ole muuttunut, Ashworth lisäsi.

– Yritämme olla joustavia. Joten, mitä olemme sanoneet hankintatiimille, on, että aina voi tulla loukkaantumisia, pelikieltoja, tai voi olla, että joku pelaaja haluaa pois. Joten meidän on oltava ketteriä [siirtomarkkinoilla].

Newcastle maksoi Tonalista kesällä noin 64 miljoonaa euroa italialaisseura AC Milanille. Ennen pelikieltoaan keskikenttäpelaaja ehti pelata 12 ottelussa.

Muokattu 4.11. klo 9.47: Otsikkoa muutettu. Aiempi otsikko oli ”Menivätkö Newcastlen siirtosuunnitelmat uusiksi? Seurapomo vastaa faneja kutkuttavaan kysymykseen”.