Raheem Sterling ei mahtunut mukaan Englannin A-maajoukkueeseen. 

Maajoukkueen päävalmentaja Gareth Southgate jätti Sterlingin ulos marraskuun EM-karsintaotteluista, vaikka Sterling on pelannut varsin hyvän syyskauden Valioliigassa. Chelsea-pelaaja on viimeistellyt sarjassa neljä maalia ja antanut kaksi maalisyöttöä.

Englannin A-maajoukkuekonkari Rio Ferdinand kyseenalaisti Southgaten ratkaisun Vibe with Five -podcastissaan. Ferdinand muistutti Sterlingin tehneen enemmän tehoja Valioliigassa kuin muutama maajoukkueeseen valittu pelaaja.

– Vapauttakaa Sterling. En tiedä, mitä hän on tehnyt. En tiedä, ketä hän on ärsyttänyt. En kykene ymmärtämään, miksei hän ole mukana joukkueessa. Tiedän, että joukkueessa on paljon taitoa ja talenttia, mutta Sterlingillä on tällä kaudella enemmän tehoja Valioliigassa kuin Marcus Rashfordilla ja Jack Grealishilla yhteensä. 

Ferdinandin mukaan joukkueessa on mukana pelaajia, joiden meriitit ovat parin vuoden takaa.

– Jos esiin nostetaan kysymys, onko Sterling todistanut tasonsa huipputasolla, niin Sterling oli Englannin paras pelaaja edellisissä EM-kisoissa. Siitä on muutama vuosi, mutta Kalvin Phillips on edelleen mukana joukkueessa pelattuaan silloin hyvät kisat. Harry Maguirekin on sen vuoksi mukana. Jos nämä pelaajat ovat mukana maajoukkueessa, niin mitä on tapahtunut Sterlingille? Vapauttakaa hänet, Ferdinand latasi.