Everton-manageri Sean Dyche antoi täyslaidallisen VAR:in toiminnasta sunnuntain tappion jälkeen. Toffees hävisi kotonaan Manchester Unitedille 0-3-lukemin.

Dyche nosti esille Unitedin toista maalia edeltäneen rangaistuspotkutuomion. Erotuomari John Brooks antoi ensin Anthony Martialille varoituksen sukeltamisesta, mutta VAR neuvoi häntä katsomaan tilanteen uudelleen videolta.

Katsottuaan tilanteen Brooks vihelsikin Ashley Youngille rikkeen kampituksesta ja kumosi Martialin varoituksen. Marcus Rashford teki pilkusta 2-0-osuman vieraille.

– Se on outoa. Me tiedämme kaikki mitä tulee tapahtumaan. Se näyttöhomma on farssi. Kaikki puhuvat pelin nopeuttamisesta, mutta me kaikki tiedämme lopputuloksen, Dyche arvosteli Sky Sportsille.

– Olivat ne sitten hyviä tai huonoja päätöksiä, ne on tehtävä ja jatkettava eteenpäin. Miksi he vain seisovat siellä tuijottamassa? En ole nähnyt tuomarin vielä kumoavan tuomiotaan tällä kaudella. Hän seisoo siellä kuuntelemassa ja antaa sen tuomion, joka hänelle kerrotaan.

– Tunnen samaa mitä kannattajat. VAR on ollut tällä kaudella aivan sekaisin. Näin yksinkertainen asia on joka kerta yhtä kaaosta.

– Erotuomari teki vahvan päätöksen ja se valta vietiin pois. VAR:in idea on nyt mielestäni katsoa, onko tilanteessa kontaktia. Asian ei pitäisi olla näin.

Everton tuomittiin aiemmin marraskuussa 10 pisteen menetykseen. Seura vajosi sarjataulukossa toiseksi viimeiseksi putoamisviivan alle.

– Nämä ovat olleet raskaat 10 päivää ottaa nämä uutiset vastaan. Moni puhuu, kuinka epäoikeudenmukaista se on, mukaan lukien fanit ja minä. Meidän on nyt pelattava hyvin ja voitettava otteluita, Dyche kommentoi tilannetta BBC:lle.

LUE MYÖS!