Everton on tehnyt virallisen valituksen saamastaan kymmenen pisteen vähennyksestä.

Toffeesia rangaistiin viime kuussa Valioliigan historian suurimmalla urheilullisella sanktiolla, koska seuran katsottiin rikkoneen sarjan taloussääntöjä.

Evertonin tappiot olivat 2021-22 päättyneellä kolmen vuoden ajanjaksolla 124,5 miljoonaa puntaa, kun suurin sallittu määrä on 105 miljoonaa puntaa.

Seura myönsi, että se on rikkonut taloussääntöjä, mutta Everton katsoi ylittäneensä rajan vain 7,9 miljoonalla punnalla. Goodison Parkin isännät perustelivat, että koronaviruspandemian vaikutukset ja kallis stadionprojekti tulisi laskea lieventäviksi tekijöiksi.

Päätöksen rangaistuksesta teki riippumaton komissio.

Pistevähennys pudotti Evertonin Valioliigan 14. sijalta viimeistä edelliseksi. Kirjoitushetkellä Everton on jumbosijan yläpuolella ainoastaan maalieronsa ansiosta.

Everton on ilmoittanut taistelevansa ”täysin suhteettomaksi ja epäoikeudenmukaiseksi” kuvailemaansa rangaistusta vastaan, ja se on nyt jättänyt virallisesti valituksensa.

LUE MYÖS:

Everton

@Everton
Everton Football Club has today lodged with the Chair of the Premier League’s Judicial Panel its appeal of the decision by a Premier League Commission to impose a 10-point deduction on the Club. An Appeal Board will now be appointed to hear the case.

Linkki twiittiin.