Valioliigan hallitseva mestari Manchester City pelasi keskiviikkona jo neljännen peräkkäisen voitottoman ottelunsa, kun se hävisi Aston Villalle vieraissa 0-1.

Tulos ei juontunut ainoastaan Cityn ailahtelevaisesta vireestä, sillä Unai Emeryn luotsaama Villa laittoi manchesterilaiset harvinaisen kovaan mankeliin.

Manchester City sai koko ottelun aikana aikaiseksi vain kaksi laukausta, mikä on vähiten koko Pep Guardiolan valmennusuran aikana Euroopan top 5 -sarjoissa. Aston Villa puolestaan laukoi 22 kertaa, mikä on jaettu ennätys Guardiolan valmentamissa 535 pääsarjapelissä.

Keskiviikon tuloksen myötä Aston Villa nousi Valioliigan sarjataulukossa Manchester Cityn ohi kolmanneksi. Guardiola sanoi pelin jälkeen, että Villa on ”ehdottomasti” mestaruustaistelussa mukana.

– Se miten he pelaavat, miten fyysisiä he ovat, heidän temponsa, nopeutensa… Unain organisointi, heidän erikoistilanteensa, korkea prässinsä ja puolimatala blokkinsa. Miten uskomattomalla tavalla he puolustavat, heidän hyvä maalivahtinsa. Ehdottomasti [Villa on mestaruustaistossa], kommentoi Guardiola Athleticin mukaan.

Aston Villa on nyt voittanut Emeryn alaisuudessa 14 kotipeliä peräkkäin Valioliigassa. Kyseessä on ensimmäinen vastaava putki seuran historiassa sitten vuoden 1931. Villa on viimeksi hävinnyt kotikentällään helmikuussa Arsenalille, tulevan lauantain vastustajalleen.

Emery sanoi, että hänen joukkueellaan ei ole liikaa aikaa juhlia City-voittoa, sillä seuraava ottelu on jo pian vastassa.

– Meidän on oltava iloisia ja nautittava tästä hetkestä, mutta meidän on myös oltava tasapainoisia ja valmistauduttava lauantain otteluun. Olemme tietoisia, missä olemme sarjataulukossa, mutta siellä ovat myös Arsenal, Manchester City, Liverpool, Tottenham, Manchester United, Newcastle.

Squawka

@Squawka
Aston Villa are one win away from 15 consecutive home league wins for the first time in the club's 149-year history.

LWWWWWWWWWWWWWW⏳

The L before the winning streak? Arsenal
The team they face in the 15th game? Arsenal

Hurry up, Saturday. 🍿

Linkki twiittiin.