Tottenham on kärsinyt kuluvalla kaudella hyvin merkittävistä loukkaantumisongelmista.

Ange Postecoglou on joutunut tulemaan toimeen hyvin kapealla miehistöllä lukuisten loukkaantumisten vuoksi.

Micky van de Ven, Ashley Phillips, Rodrigo Bentancur, Ryan Sessegnon, Ivan Perišić, Giovani Lo Celso, Manor Solomon ja James Maddison ovat parhaillaan loukkaantuneina.

Lisäksi joukkue menettää kapteeninsa Son Heung-minin Aasian mestaruusturnaukseen vuodenvaihteessa. Son voi olla noin viiden viikon ajan sivussa Tottenhamin otteluista. Yves Bissouma ja Pape Matar Sarr lähtevät sen sijaan Afrikan mestaruusturnaukseen.

Postecoglou on hyvin tyytyväinen Soniin, mutta on samalla luonnollisesti pettynyt loukkaantumistilanteeseen ja siihen, että avainpelaajat lähtevät erilaisiin turnauksiin kesken kauden.

– Mikään ei enää yllätä minua, kun puhumme Sonista. Olen tuntenut hänet jo pitkään. Ainoa uusi asia Sonille on se, millaisen johtajan aseman hän on ottanut joukkueessamme. Hän on ottanut sen todella hyvin vastaan. Kaikki eri kisoihin lähtevät pelaajat ovat meille suuri menetys, mutta se on ollut tarinamme tällä kaudella. Olemme joutuneet tulemaan toimeen ilman hyvin tärkeitä pelaajia.

– Nyt kahdeksan pelaajaa on sivussa vahvuudestamme ja heistä ainakaan seitsemän ei palaa lähiaikoina pelikentille. Käytettävissä oleva materiaali jää kapeaksi, emmekä voi käyttää rotaatiota. Pelitapamme on fyysisesti ja henkisesti vaativa.