Tottenham on joutunut tulemaan toimeen suurten loukkaantumisongelmien kanssa kuluvalla kaudella. 

Lukuisat avainpelaajat ovat kärsineet jatkuvista loukkaantumisista. 

Joukkueen kapteeni Son Heung-min lähtee kuukaudeksi Aasian mestaruusturnaukseen. Son on viimeistellyt tällä kaudella 12 maalia Valioliigassa ja jättää luonnollisesti suuren aukon Tottenhamin hyökkäykseen. Son on lähtökohtaisesti sivussa ainakin kolmesta sarjaottelusta.

Son kertoi Standardin haastattelussa toivovansa, että joukkuetoverit astuvat esiin ja tekevät paljon maaleja sillä aikaa, kun eteläkorealaistähti edustaa maataan Aasian mestaruusturnauksessa.

– Toivon, että mahdollisimman moni pelaaja nousee esiin sillä aikaa, kun olen poissa. Joukkuetoverini ovat kuin perhettä minulle. Toivottavasti he tekevät mahdollisimman paljon maaleja. Minusta tuntui, että minun oli noustava esiin aina silloin, kun Harry Kane oli sivussa loukkaantumisten vuoksi. Toivon, että nykyiset joukkuetoverini tuntevat samalla tavalla. Tuollaisessa tilanteessa kasvat niin ihmisenä kuin pelaajanakin.

Richarlison pelaa loistavaa jalkapalloa ja toivottavasti hän on nälkäinen maalien suhteen. Toivottavasti kaikki hyökkäyspään pelaajat tekevät paljon maaleja ja nostavat joukkueen paremmalle sijalle. Toivon sitä enemmän kuin kukaan muu. Kaikki ovat kantaneet hienosti vastuuta. Sitä on arvostettava korkealle etenkin ajatellessa edellisiä vuosia.

Tottenham on parhaillaan viidentenä Valioliigassa. Sarjakärki Liverpool on kuuden pisteen karkumatkalla. Son ei halua keskittyä sarjataulukkoon tasaisesta mestaruustaistelusta huolimatta.

– Mestaruustaistelu on hyvin tasaista ja monet seurat ovat lähellä toisiaan, mutta emme halua puhua siitä, koska kautta on vielä 20 ottelua jäljellä. Lisäksi moni tärkeä pelaaja on loukkaantuneena. Keskitymme itseemme ja menemme ottelu kerrallaan eteenpäin. Yritämme olla keskittymättä siihen, mitä muut joukkueet tekevät. Katsotaan, mitä loppukaudella tapahtuu. Keskitytään itseemme, ei seurata sarjataulukkoa ja katsotaan, missä olemme kauden loppuessa.