Sean Dyche myöntää Evertonin viimeisimmän syytteen Valioliigalta olleen kova pala nieltäväksi. Toffeesia uhkaa kauden toinen 10 pisteen rangaistus tuottavuuden ja kestävän kulutuksen sääntöjen rikkomisesta kaudella 2022-2023.

Everton on tehnyt leikkaustoimia korjatakseen ongelmaa. Seura myi viime vuoden tammikuussa lupaavan laiturinsa Anthony Gordonin Newcastleen 45 miljoonalla punnalla.

Valioliigan tiedotteen mukaan sekä Everton että Nottingham Forest vahvistivat ylittäneensä sallitut rajat kauteen 2022-23 päättyneellä jaksolla. Seurat saisivat sarjan talous sääntöjen mukaan tehdä enintään 105 miljoonaa puntaa tappiota kolmessa vuodessa tai 35 miljoonaa puntaa kaudessa.

– Olen ollut täällä reilun vuoden ja me olemme mielestäni kolmanneksi tai neljänneksi viimeisiä nettokuluissa viimeisen kolmen tai neljän vuoden aikana. Siinä on mielestäni hyvä lähtöpiste seuralle tehdä.

– Olemme päästäneet täällä ollessani pelaajia pois sopimuksensa päättäneinä. Olisimme voineet pitää osan heistä, mutta emme pystyneet. Myimme kolme nuorta pelaajaa, että varmistaisimme rahan sisään. Emme olisi tehneet sitä normaalisti. Uusi stadion puhuu puolestaan ja se vaikutus, joka sillä tulee olemaan kaupunkiin.

– Meidän piti saada sen lisäksi kilpailukykyinen joukkue kasaan värväämällä pelaajia sopimuksella, joita emme maksaisi yhdessä vuodessa. Teimme kaikkemme ratkaistamme nämä ongelmat, mutta meille jäi lopuksi urheilullinen rangaistus käteen. Me teimme virheitä, mutta se on luonnollinen osa jalkapalloa. Ei mitään tiedettä.

– Me olemme yrittäneet leikata resursseja ja se on kentälle vaikuttava rangaistus. Se on raskas isku otettavaksi.

Sijalla 17 oleva Everton olisi ilman ensimmäistä kymmenen pisteen rangaistustaan viisi sijaa korkeammalla. Seura on jäänyt neljässä viimeisessä ottelussaan ilman voittoa.

LUE MYÖS!