Roberto De Zerbi on valmentanut Brightonia noin puolentoista vuoden ajan.

De Zerbi luotsasi Brightonin viime kaudella Valioliigassa sensaatiomaisesti kuudenneksi, ja sen myötä mukaan Eurooppa-liigaan. Kyseessä oli Brightonille seurahistorian ensimmäinen europaikka.

Brighton on parhaillaan yhdeksäntenä Valioliigassa. Brighton on myös selvittänyt tiensä Eurooppa-liigan neljännesvälieriin.

De Zerbi on luonnollisesti herättänyt lukuisten suurseurojen kiinnostuksen. De Zerbi on tietoinen siitä.

– Tiedän, että jotkut tärkeät seurat haluavat minut, ja olen ylpeä siitä. Olen kuitenkin keskittynyt Brightoniin. Haluan antaa täällä parhaani ja kilpailla parhaan mukaan antaakseni ilonaiheita tälle seuralle. Sitten minulla ei ole ongelmaa valmentaa toista huippujoukkuetta urallani voidakseni voittaa Valioliigan, Serie A:n tai Bundesliigan mestaruuden. Minulla ei ole tarkkaa aikataulua siitä, milloin poistun täältä.

– Rakastan Italiaa ja italialaista jalkapalloa. Yksi tavoitteistani on palata valmentamaan Italiaan, mutta en tiedä, milloin se toteutuu. Asiat sujuvat hienosti Valioliigassa ja Brightonissa, ja haluan kiittää seuraa, De Zerbi totesi Sky Sportsille.

De Zerbi on AC Milanin kasvatti. Italialaismedian mukaan AC Milan on kiinnostunut palkkaamaan De Zerbin uudeksi päävalmentajakseen.

– Minulle se ei ole kuin seura muiden joukossa. Kasvoin siellä. Olen ikuisesti kiitollinen AC Milanille.

LUE MYÖS