Arsenalin manageri Mikel Arteta oli todella ylpeä pelaajistaan hänen joukkueensa kaadettua Chelsean tiistaina 5-0.

Kyseessä on Tykkimiesten isoin voitto Chelseasta missään kilpailussa ikinä.

Arsenal lähti tauolle vain maalin johdossa, mutta toisella puoliajalla alkoi tapahtua toden teolla. Artetan miehistö rummutti neljä maalia 18 minuutin jakson sisällä ja mursi vieraiden selkärangan täysin.

Espanjalaisluotsi oli erityisen tyytyväinen siihen, miten Arsenal on reagoinut viime aikojen vaikeisiin tuloksiinsa. Tykkimiehet putosi Mestarien liigasta puolivälierissä Bayern Münchenille ja hävisi välissä Aston Villalle, minkä uskottiin koituvan kohtalokkaaksi Valioliigan pokaalijahdissa.

Kahdessa viime ottelussaan Arsenal on kuitenkin ottanut voitot Wolverhamptonista ja Chelseasta päästämättä maaliakaan ja tekemällä itse seitsemän.

– Se, mitä nämä pojat ovat tehneet viimeisten 10 päivän aikana, on fyysisesti uskomatonta, sanoi Arteta Sky Sportsin mukaan.

– Se on epätodellista, kun katsoo joitakin lukemia, mutta he pystyvät siihen ja he voivat kehittää itseään, koska he haluavat.

– Heillä on vaadittava mentaliteetti, he todella haluavat voittaa sen (Valioliigan).

Arsenal on kirjoitushetkellä Valioliigan piikkipaikalla, kolme pistettä edellä Liverpoolia ja neljä pistettä edellä Manchester Cityä. Arsenalilla on jäljellä neljä peliä, Liverpoolilla viisi ja Cityllä kuusi.

Seuraavassa ottelussaan Tykkimiehet pelaa ensi sunnuntaina paikallisvastustajansa Tottenhamin vieraana.

– Tämä voitto on meille tietysti mahtava asia itseluottamuksemme ja uskomme kannalta. Se osoittaa, että voimme onnistua isoja joukkueita vastaan ja voittaa pelejä sillä tavalla, kuten tänään teimme, sanoi Arteta.

– Nauttikaamme siitä ja huomenna palaamme taas hommiin, koska meillä on iso peli sunnuntaina. Meidän on valmistauduttava todella hyvin voittaaksemme heidät.

OptaJoe

@OptaJoe
5 - Arsenal recorded their biggest ever victory against Chelsea across all competitions (5-0), while this was the Blues’ heaviest defeat in a London derby since losing 6-0 to Queens Park Rangers in March 1986. Domination.

Linkki twiittiin.

LUE MYÖS!