Manchester Unitedin laitahyökkääjä Antony sanoo, että hänen kritisoitu tuuletuksensa FA Cupin välierässä oli ”reaktio provokaatioihin”.

United eteni kilpailun finaaliin sunnuntaina kaatamalla Mestaruussarjan Coventryn dramaattisten vaiheiden jälkeen. Manchesterilaiset kirivät tunnin sisällä kolmen maalin johtoon, mutta Coventry pakotti pelin jatkoajalle noustuaan tasoihin. Rangaistuspotkukilpailussa United oli kuitenkin vahvempi maalein 4-2.

Ratkaisevan pilkun jälkeen Antony juhli voittoa kääntymällä Coventryn pelaajia kohti ja nostamalla kätensä korvilleen.

Brassilaituri on saanut tuuletuksestaan pelin jälkeen runsaasti kritiikkiä. Antony oli ainoa Unitedin pelaaja, joka reagoi niin muiden juhliessa hillitymmin.

Antony selitti tekoaan sosiaalisessa mediassa sillä, että hän vastasi nimeämättömän Coventryn pelaajan provosointiyrityksiin.

– Coventry osoitti, miksi se pääsi välieriin. Tavoittelimme finaalipaikkaa kannattajillemme ja onnistuimme siinä. Tapa, jolla heidän pelaajansa kohteli kannattajiamme, ei ollut mukavaa, ja minä, hetken mielijohteesta, reagoin provokaatioihin luonnollisesti puolustamalla seuraani! kirjoitti brassilaituri sosiaalisessa mediassa.

Athleticin mukaan Manchester United ei pyytänyt Antonya ottamaan kantaa tuuletukseen, vaan pelaaja kommentoi tapausta omasta tahdostaan.

Unitedin manageri Erik ten Hag kommentoi Antonyn tuuletusta tiistaina lehdistötilaisuudessaan.

– Häntä provosoitiin, ja se oli reaktio siihen. Ette ole nähneet provokaatiota, pelkästään reaktion. Mutta hänen ei pitäisi tehdä sitä.

Antony Santos

@antony00
Coventry proved why they reached the semi-final. We seeked this spot in the final for our fans and we achieved. The way our fans were treated by their player was not nice and I, in the heat of the moment, i've reacted to the provocations in a natural defense of my club!

The United Stand

@UnitedStandMUFC
Ten Hag asked about Antony's celebration: "Did you see the reaction of Harry Maguire? He was provoked, that's why this was a reaction of that, you haven't seen the provocation, only the reaction. But he should not do it.

I have seen Harry Maguire straight after and others, we…

Linkki twiittiin.

LUE MYÖS!