Sunnuntain Valioliigaottelut on saatu ensimmäisen kahden pelin osalta pakettiin. Arsenalin voittoputki katkesi Crystal Palacen vieraana Viasatin tv-ottelussa, kun taas Chelsea ryösti täydet kolme pistettä Burnleysta.

Crystal Palace F.C.

@CPFC
📋 Here's how #CPFC 🦅 line up against @Arsenal at Selhurst Park!

#CRYARS

Arsenal

@Arsenal
Kick-off’s an hour away, so that means it’s time for team news ⏰

Here’s how we line up against @CPFC 📋

#CRYARS

Arsenal lähti otteluun ennakkosuosikkeina jopa 11 peräkkäisen voiton saattelemana. Kolmen ottelun tappioputkessa olleella Palacella taas on edessä neljä hyvin hankalaa ottelua, joten jokaisen pisteen tiedetään merkitsevän paljon.

Palace ei kuitenkaan lähtenyt peruuttelemaan, vaan oli hyvin lähellä tehdä myös ottelun ensimmäisen maalin. Wilfried Zaha sai pallon keskityksen myötä jalkoihinsa rangaistusalueen vasemmalla laidalla, mistä hänen matala laukauksensa osui kuitenkin tolppaan.

Hetkeä myöhemmin Palace rakensi yhden kosketuksen syötöillä toisen vaarallisen tilanteen, mutta Andros Townsend ei onnistunut ohjaamaan palloa maalin perukoille.

Arsenalin paras maalintekopaikka ensimmäisellä puoliajalla tuli reilun 20 minuutin pelin jälkeen, kun hurjassa maalintekovireessä oleva Alexandre Lacazette pääsi laukomaan aivan vapaasti boksin suulta. Hänen yrityksensä oli kuitenkin heikko, eikä ranskalaiskärki osunut edes maalia kohden.

Ensimmäinen puoliaika näytti jo tulevan päätöökseen ilman yhtään osumia, mutta toisin kuitenkin kävi. Skhordan Mustafin huolimaton liukutaklaus rangaistusalueen sisällä kaatoi Cheikhou Kouyatén pilkun arvoisesti, ja sen astui ottamaan keskikenttäpelaaja Luka Milivojevic. Serbian maajoukkuemies epäonnistui rankkarissaan Evertonia vastaan viime viikonloppuna, mutta upotti sen tällä kertaa Bernd Lenon ulottumattomiin.

Palace lähti tauolle odotusten vastaisesti 1-0-johtoasemassa, ja Arsenalin voittoputki oli nyt vaarassa katketa.

Arsenal aloitti rajun painostuksen heti toisen jakson alussa ja se tuotti nopeasti tulosta. Vierasjoukkueen tasoitus tuli kuitenkin hieman odottamattomasta lähteestä, kun Granit Xhaka tykitti vapaapotkunsa tulisesti aivan maalin yläkulmaan. Wayne Hennessey sai hieman kättään väliin, mutta laukaus oli liian kova pysäytettäväksi.

Arsenalin johto-osuma tuli hetkeä myöhemmin myös erikoistilanteen kautta. Punapaitojen kulmapotku leijaili takatolpalle saakka, josta viime viikonloppuna kaksi maalia tehnyt Pierre-Emerick Aubameyang onnistui ohjaamaan pallon juuri ja juuri maaliviivan ylitse. Osuma oli kuitenkin hieman kyseenalainen, koska uusintojen mukaan Alexandre Lacazette näytti muuttavan keskityksen suuntaa kädellänsä.

22 - Arsenal's Pierre-Emerick Aubameyang has now been directly involved in 22 goals in 23 Premier League games (17 goals, 5 assists). Quality.

Arsenal oli kaivanut tiensä johtoon tappioasemasta, mutta Palace ei kuitenkaan luovuttanut. Roy Hodgsonin joukkue keräsi jälleen vauhtia, ja painosti nyt punapaitoja.

Tunnin pelin jälkeen kotijoukkue kävi jälleen lähellä, kun Max Meyer laukoi pienestä tilasta pallon tolppaan. Sama mies oli useampaan kertaan vaara Arsenalin maalilla, mutta hänen yrityksensä eivät tuottaneet Lenolle hankaluuksia.

Viimeinen kymmenminuuttinen lähti käyntiin, ja Palacen painostus kasvoi entisestään. Zaha pääsi murtautumaan Arsenalin rangaistusalueelle, missä hänet kaadettiin jo toisen rankkarin arvoisesti. Milivojevic otti pilkusta jälleen vastuun, laukoen sen kylmähermoisesti samaan osoitteeseen kuin viime kerralla. Leno ei kyennyt pysäyttämään laukausta, vaikka aavistikin tällä kertaa oikeaan suuntaan.

11 - Since the start of 2014-15, only Jamie Vardy (13) has won more penalties in the Premier League than Wilfried Zaha (11 - level with Raheem Sterling). Tripped. #CRYARS

Palace haki vielä kolmatta osumaa, mutta tulosta ei enää tullut. Myös Xhaka pääsi hakemaan ottelunsa toista vapaapotkuosumaa ottelun loppuhetkillä, mutta suuntasi sen tällä kertaa reilusti ylitse maalin.

Ottelu tuli lopulta päätökseen tasalukemissa 2-2. Chelsea voitti sillä välin Burnleyn jopa 4-0-lukemin.