Entinen Gunners-tähti Freddie Ljungberg oli V Sportin Ruotsin lähetyksen studiovieraana, kuten useasti muutoinkin, Pohjois-Lontoon derby -lähetyksessä. Hän tapasi aikoinaan 15-vuotiaan Bukayo Sakan, työskennellessään Arsenalin akatemiassa. Kaksikon yhteys on ollut sunnuntaina tehot 1+1 kirjauttaneen komeetan kehitykselle merkittävä.

Peliaikoinaan punaisesta tukastaan tunnettu ruotsalainen punertui jopa hieman kasvoiltaan, kun toisena asiantuntijavieraana toiminut Erik Niva suitsutti tätä Arsenalin 3-1 -voittoon päättyneen ottelun jälkeen.

– Meillä on täällä studiossa ruotsalainen, joka on vaikuttanut henkilökohtaisella panoksellaan yhden maailman suurimpiin lupauksiin kuuluvan nykypelaajan kehitykseen ja uraan.

Saka on itse kertonut usein, miten Ljungberg oli nimenomaan se yksittäinen ulkopuolinen henkilö, joka vaikutti hänen läpimurtoonsa edustusjoukkueeseen kenties eniten. Nyt 20-vuotias laituri todella esiintyi derbyssä edukseen.

Squawka

@Squawka
Bukayo Saka's game by numbers against Tottenham:

54 touches
14 duels contested
6 recoveries
3 chances created
3 tackles
2 fouls won
2 shots
2 shots on target
1 clearance
1 interception
1 goal
1 assist

Bringing the heat. 🌶

– Näin häntä ja hänen perhettään paljon. Hän oli aina valmis ottamaan uuden edistysaskeleen, ja oppimaan lisää, Ljungberg muisteli.

Saka nostettiin mukaan Arsenalin edustusryhmään Unai Emeryn valmennuskaudella, jolloin Ljungberg toimi espanjalaisen apuna.