Aston Villa sijoittuu tämän kauden Valioliigassa yhdenneksitoista. Ensi alkuun se ei kuulosta kovin kummoiselta suoritukselta, mutta kun ottaa huomioon, että kautta aiemmin seura varmisti valioliigastatuksensa säilymisen vasta kauden viimeisenä päivänä, asia saa toisenlaista valoa.

11. sija on myös Villan paras sijoitus 10 vuoteen. Manageri Dean Smith arvostaa sitä toki, muttei myönnä edistyksessä olevan mitään yllättävää.

– Parannamme nyt viime vuodesta kuusi sijaa, ja olemme tehneet sen hankkimalla vain viisi uutta pelaajaa. Kun katson ryhmäämme; Emi Martínez, Matt Cash, Matt Targett, Ezri Konsa, Tyrone Mings – kaikki heistä vain parantavat.

Smith jatkaa nimilistaa.

– Heidän yläpuolellaan meillä on John McGinn, Jack Grealish, Ollie Watkins, Bertrand Traoré – tämä joukkue vain paranee ja paranee. Kaikki näyttää minusta oikein hyvältä. Tällä kaudella olemme saaneet tulla toimeen ilman Jackia 13 ottelun ajan, millä on ollut merkittävä osuus sarjasijoitukseemme.

Kuten aiemmista listoistakin voi päätellä, pelkästään Grealishin voimin Villa ei pinnalla pysyttele.

– On helppo todeta, ettemme ole yhden pelaajan varassa, mutta tietyllä tavalla luovuutemme on kokenut (Grealishin poissaollessa) kolhun. Siinä asiassa meidän on parannettava. Olen varma, että yksi lisävuosi Valioliigassa auttaa muita pelaajiamme nousemaan vastuunkantajiksi.

Päätöskierroksella Villa isännöi Chelseaa, jonka asiat europeleihin oikeuttavien sijoitusten suhteen ovat vielä varsin auki.