Englannin maajoukkueen entinen keskikenttäpelaaja Danny Murphy korostaa BBC:n verkkosivuilla, ettei Valioliigan mestaruustaistelu ole vielä ohi, vaikka Manchester City näyttää karkaavan muilta.

Brightonissakin pisteitä menettänyt Chelsea näyttää jo menettäneen pelin, mutta Liverpoolilla on vielä sanansa sanottavana. Joukkueiden välistä eroa on 11 pistettä, mutta Liverpool on pelannut yhden ottelun Cityä vähemmän.

– Ensinnäkin tiedämme, että tämä Liverpoolin joukkue kykenee sellaiseen pitkään voittoputkeen, jonka se nyt tarvitsee. He tekivät sen 2018–19 haastaessaan Cityä kauden päätöspäivään asti ja tekivät sen uudestaan voittaessaan mestaruuden 2019–20 – kun kaikki luulivat, että heidän mahdollisuutensa oli mennyt, Liverpooliakin urallaan edustanut Murphy toteaa.

– Se fakta, että he ovat olleet viime vuosina ainoa joukkue, joka on sijoittunut Cityn yläpuolelle tai ollut näiden kanssa rinta rinnan, tarkoittaa myös sitä, että heidän joukkueestaan löytyy uskoa siihen, että heillä on mahdollisuus.

Murphy myöntää Cityllä olevan yksi parhaista miehistöistä, joka Valioliigassa on koskaan nähty. Pep Guardiolan suojatit kukistivat viikonloppuna Chelsean, jonka kurssi on kääntynyt erittäin vakuuttavan alun jälkeen.

– Se vain osoittaa, että huolimatta siitä, kuinka vahva joukkue sinulla on, jos häviät tai jopa pelaat tasan pari peliä ja pari pelaajaa on poissa, voit menettää itseluottamuksen ja momentum kääntyy.

Murphy mainitsee, että huhtikuun alussa Etihadilla pelattavasta Cityn ja Liverpoolin kohtaamisesta voi tulla valtava, jos Jürgen Kloppin joukkue onnistuu pysymään Cityn kintereillä.

– Jotta kuitenkin se tapahtuisi, enää ei kenelläkään ole varaa virheisiin.