Tottenham toteutti viime viikolla yhden kesän isoimmista hankinnoista, kun se lainasi laitahyökkääjä Gareth Balen Real Madridista takaisin Lontooseen täksi kaudeksi.

Bale, 31, siirtyi vuonna 2013 Tottenhamista silloisella maailmanennätyssummalla Madridiin, jossa hän voitti muun muassa kahdesti Espanjan La Ligan ja neljästi Mestarien liigan.

Loukkaantumisista kärsinyt walesilaistähti ei ollut enää Madridin päävalmentajan Zinédine Zidanen suosiossa tai suunnitelmissa, joten seuravaihdos teki hyvää kaikille osapuolille.

Huhut ehtivät viedä Balea jo Manchester Unitediin ja Kiinaan, jonne hän oli siirtyä jo vuosi sitten. Balen agentin Jonathan Barnettin mukaan Spurs oli kuitenkin ensimmäisenä apajilla, ja neuvottelut lontoolaisten kanssa sujuivat alusta asti mutkattomasti.

– Käytännössä se lähti [Tottenhamin puheenjohtajan] Daniel Levyn ja minun välisestä keskustelusta, jossa aihe nousi esille. Minä ehdotin sitä ja Daniel oli kiinnostunut, kommentoi Barnett BBC:lle.

– Joten niin se käytännössä tapahtui. Ei mitään taikoja, vain pitkiä keskusteluja.

[readmore from=Gareth-Bale]

– Daniel Levy on jo pitkään halunnut tuoda Garethin takaisin. Siihen oli aina syynsä, miksi se ei onnistunut. Tämä vain oli oikea hetki. He olivat ensimmäisenä liikkeellä.

Bale siirtyi Tottenhamiin alustavasti tämän kauden mittaisella lainasopimuksella, mutta Barnett uskoo, että pidempikin pesti Lontoossa on mahdollinen, jos vain kiinnostusta löytyy. Balen sopimus Real Madridissa päättyy kesällä 2022.

– Olen varma, ettei siinä olisi ongelmaa, jos kaikki sujuu hyvin.

– Tässä seurassa hän haluaa pelata. En näe siinä ongelmaa, jos hän haluaa jäädä toiseksi vuodeksi.

Tottenhamin kannattajien harmiksi Bale nähtäneen loukkaantumisen takia tositoimissa vasta lokakuun maajoukkuetauon jälkeen. Spursin päävalmentaja José Mourinho toivoo, että paluu vanhaan seuraan motivoi walesilaista tekemään kahta kovemmin töitä kuntoutumisensa eteen.

– Hän on niin onnellinen, kun hän pääsi sydämensä seuraan. Hän on niin onnellinen, kun hän saa pelata täällä.

– Kun pelaajalla on tällainen motivaatio, monesti, monesti kuntoutusjaksoa ja paluuaikaa pelikentille voi lyhentää.

– Me haluamme auttaa häntä, joten kun hän on joukkueen käytettävissä harjoituksissa, me toivotamme hänet ilomielin tervetulleeksi ja autamme häntä nousemaan takaisin sille tasolle, kun hän oli yksi maailman parhaista pelaajista.