Leicester löi sunnuntaina Crystal Palacen vieraskentällä 2-0, ja maalinteossa onnistui jälleen myös Jamie Vardy. Ex-maajoukkuekärki kasvatti kauden saldonsa jo kymmeneen osumaan.

Joukkueen managerina kiistattoman kovaa jälkeä tehnyt Brendan Rodgers sanoo Vardyn olevan jo sinällään eliittiluokan hyökkääjä, mutta paljastaa tehojen palanneen tämän roolin muokkausten myötä.

– Olemme tehneet pieniä säätöjä, jotka ovat auttaneet häntä. Ensinnäkin, hänen ei tarvitse prässätä koko vastustajan puolustuslinjaa vastaan. Jamie on tyyppi, joka juoksee tarvittaessa joukkueen eteen koko päivän. Olemme onnistuneet synkronisoimaan tapaa, jolla toivon hänen prässäävän. Hän tekee sitä pieninä spurtteina, joissa on erinomainen.

Palacen Roy Hodgson näkee Vardyn aseman selkeästi, ja sanoo sen olleen myös sunnuntaina joukkueita erottanut tekijä.

– Se, mikä heillä on, mutta meiltä puuttuu, on todellinen uhka maaliltilanteissa. Meidän on työskenneltävä todella lujasti paikkojemme eteen, ja sitten toivottava, että niihin päässyt pelaaja onnistuu. Leicesterillä on jatkuvasti vaarallinen Vardy. Sillä tarjoilulla, mitä hän tällä hetkellä saa, joukkue on täysin ansaitusti neljän kärjessä.

Lähde: The Independent