Leicester kukisti Manchester Cityn Etihadilla sunnuntai-iltana maalein 5-2. Brendan Rodgersin suojatit siirtyivät siten maalieronsa myötä Valioliigan kärkeen.

Leicesterille kyseessä on seurahistorian ensimmäinen kerta, kun seura voittaa pääsarjatasolla kauden kolme ensimmäistä ottelua.

Jamie Vardy oli Leicesterin suurin sankari. Kärki viimeisteli hattutempun Manchester Cityn verkkoon ja oli voiton takuumies. Kaksi maaleista syntyi rangaistuspotkuista.

Manchester City otti luonnollisesti pallonhallinnan itselleen, mutta ei kyennyt luomaan pelivälineen kanssa vaarallisia maalipaikkoja. Leicester sen sijaan iski aktiivisesti ja aggressiivisesti vastaan ja käytti omat maalipaikkansa.

Boksin sisään juossut Riyad Mahrez vei Manchester Cityn johtoon jo neljännellä minuutilla lauottuaan pallon yläkulmaan. Tarkka laukaus upposi maalin kattoon.

Vardy toi pilkulta Leicesterin tasoihin kymmenisen minuuttia ennen taukoa. Kyle Walker kaatoi Vardyn ja tuomari vei pallon pilkulle. Vardy laukoi pelivälineen upeasti yläkulmaan. Leicester nappasi johtoaseman itselleen toisen jakson alussa. Timothy Castagne keskitti maalin eteen juosseelle Vardylle, joka siirsi pallon toistamiseen ohi Edersonin.

Vardyn hattutemppu oli tosiasia muutamaa minuuttia myöhemmin. Eric García kaatoi Vardyn ja tuomari vei toistamiseen pallon pilkulle. Vardy veti tälläkin kertaa pidemmän korren ja laukoi pallon varmasti alakulmaan. Ederson oli jälleen mukana, mutta tarkka pilkku löysi tiensä maaliin.

Illan komein täysosuma nähtiin vartti ennen loppua. James Maddisonin upea laukaus boksin ulkopuolelta lensi suoraan yläkulmaan ja Leicester pisti maalin myötä ottelun viimeistään pakettiin. Nathan Aké puski Manchester Cityn kahden maalin päähän kuutisen minuuttia ennen loppua, mutta se oli laiha lohtu, sillä Youri Tielemans vastasi Leicesterin viidennestä maalista – niin ikään pilkulta.