Arsenal ja Tottenham kohtaavat keskiviikkona Liigacupin puolivälieräottelussa Emirates Stadiumilla.

Arsenal pelasi sunnuntaina valioliigaottelun Southamptonia vastaan ja koki yllättäen 2-3-tappion. Tottenham nipisti lauantaina niukan 1-0-voiton Burnleysta.

– Liigacupin kohtaaminen on nopeasti jo keskiviikkona, joten päivällä enemmän palautumisaikaa voi olla merkitystä. Otteluruuhka painaa, joten kierrätystä nähdään varmasti molemmissa joukkueissa. Vaikea arvioida kumpi kierrättää enemmän, mutta molemmissa kokoonpanoissa nähdään varmasti muutoksia.

– Erilaiset lähtökohdat. Toinen puristi tärkeän voiton ja toinen koki yllätystappion. Tottenhamilla on varmasti hyvä fiilis lähteä peliin ja Arsenalilla pettymyksen tunne puserossa, pohtii Veikkausliigan kaksinkertainen maalikuningas Juho Mäkelä Valioliiga.comille.

Pohjois-Lontoon paikallistaistoja on tahkottu 1900-luvun alusta saakka ja Arsenalin ja Tottenhamin kohtaamisia pidetään Lontoon kuumimpina derbyinä.

– Kyseessä on paikallispeli. Se tuo aina oman mausteensa peliin, oli kisa mikä tahansa. Arsenalilla on kuitenkin kotietu ja se painaa vaakakupissa, Mäkelä arvioi.

Tottenham on pelannut pari viime kautta väkevämmin kuin paikallisvastustaja Arsenal. Spurs on tälläkin kaudella korkeammalla sarjataulukossa ja jatkaa pelejä Mestarien liigassa.

– Voisi kuvitella, että kilpailuna Liigacup on Arsenalille tärkeämpi. Tottenham on liigassa korkeammalla ja jatkossa Mestarien liigassa. Tottenhamille tämä voi olla välipeli, vaikka kyse on derbystä, Mäkelä ennakoi.

Arsenal – Tottenham iskevät yhteen Emirates Stadiumilla keskiviikkona klo 21.45. Ottelu on nähtävissä suorana lähetyksenä Viasatin kanavilla ja Viaplayssa.