Keskiviikon odotetuin jalkapallo-ottelu on ilman muuta Real Madridin ja Manchester Cityn välinen Mestarien liigan neljännesvälierien ensimmäinen osaottelu, joka alkaa klo 22 Suomen aikaa Madridin Santiago Bernabéulla.

Peli näkyy suorana lähetyksenä C More Sport 1 -kanavalla ja suoratoistopalvelu C Moressa.

Tuoreimmassa Valiocast-jaksossa keskusteltiin illan huippukamppailusta. Kuuntele jakso alta. Keskustelu Real Madrid – Man City -ottelut alkaa kohdassa 33.55.

Kylmä tosiasia Cityn kannalta on se, että sen koko kausi punnitaan lähinnä Mestarien liigassa menestymisen kannalta – ainakin katsojien ja kannattajien keskuudessa. Valioliigan mestaruus on lähes varmuudella Liverpoolin heiniä, eikä kahden vuoden alustava kilpailukielto Mestarien liigaan talouden reilun pelin sääntöjen rikkomisen kannalta nosta Cityn sesongin osakkeita – saati tunnelmaa ryhmän sisällä.

Ennen kaikkea kilpailussa menestyminen olisi varmasti tärkeää Cityn managerille Pep Guardiolalle, joka voitti Mestarien liigan viimeksi 2011. Kun Guardiola siirtyi Cityn käskyttäjäksi vuonna 2016, yksi isoista tavoitteista oli saavuttaa maailman suurimman seurajoukkuekilpailun voitto.

City ei ole onnistunut voittamaan Realia neljässä edellisessä kohtaamisessa. Guardiola tietää neljästi viimeisen kuuden kauden aikana Mestarien liigan voittaneen Realin olevan kenties kovin vastus joukkueelleen tässä vaiheessa.

– Kilpailun kuningas, Guardiola totesi vastustajasta.

– Ensinnäkin, täytyy pelata hyvin. Täytyy olla vahva ja laadukas monessa asiassa. Ja tarvitset tuuriakin, kyllä.

Tuuria City tarvitsee ainakin rangaistuspotkuissa. Joukkue on epäonnistunut 11 metristä peräti neljä kertaa peräkkäin, joten Cityllä on selvä ”pikkuongelma”. Raheem Sterling, Sergio Agüero ja İlkay Gündoğan ovat epäonnistuneet vuoronsa perään iskemään maalin rankkarista – Sterling peräti kahdesti samassa ottelussa.

Realin kannalta olisi puolestaan toivottavaa, että ranskalaiskärki Karim Benzema löytäisi jälleen maalijyvän. Kauden aikana Benzema on tehnyt 18 maalia. Real on voittanut 11 kertaa ja pelannut neljä tasapeliä silloin kun hyökkääjä on tehnyt yhdenkin maalin ottelussa.

Vuosi on alkanut Benzeman kannalta heikosti. Viimeisissä 12 pelissä verkko on heilunut jykevärakenteisen maalitykin toimesta vain kahdesti.

Maalihanojen tyrehtyminen on näkynyt myös tuloksissa. Real Madrid on tippunut Copa del Reystä, pelannut tasan Celta Vigoa vastaan ja hävinnyt Levantelle. Samaan aikaan sen kovin kilpailija, Napolin kanssa 1-1-tuloksen tiistaina omassa Mestarien liigan ottelussaan vääntänyt Barcelona on napannut kärkipaikan La Ligassa.

– Vain siksi, että meillä on ollut pari heikkoa tulosta, ei tarkoita että suoriutuisimme huonosti. Tämä peli on Madrid vastaan City, ei Guardiola vastaan Zidane: se on jalkapallo-ottelu – sen ihmiset haluavat nähdä, Realin päävalmentaja Zinédine Zidane pohti ottelua sitä edeltävässä lehdistötilaisuudessa.

Ennen nykyistä kuivempaa kautta Benzema oli tehnyt 10 maalia 10 ottelussa ja antanut niiden aikana lisäksi viisi maaliin johtanutta syöttöä.

Jotta City kaatuisi tässä otteluparissa, vaikuttaa selvältä että Real tarvitsee Benzemasta parhaan irti. Ranskalainen täytti maalien muodossa viime kaudella Juventukseen siirtyneen Cristiano Ronaldon suuria saappaita, ja samaan hän on pystynyt tälläkin kaudella. Mutta ei viime aikoina.

Kummatkin joukkueet pääsevät keskiviikkoillan huippupeliin kelpo terveystilanteessa. Varmuudella sivussa Cityltä on vain lähellä paluuta kentille pitkän polvivamman jälkeen oleva Leroy Sané. Realilta puuttuvat samasta vaivasta kärsinyt Marco Asensio sekä nilkkansa viikonloppuna pahasti loukannut belgialaistähti Eden Hazard.

Otteluparin toinen osa pelataan 17. maaliskuuta Manchesterissä.

Lähteet: Sky Sports, Real Madridin verkkosivut, Manchester Cityn verkkosivut, Uefan otteluennakko.