Manchester City on Valioliigan mestari vuosimallia 2017-2018. Cityn joukkue kuitenkin juhlii ensi hätään mestaruutta olohuoneissaan, kuntosalilla, kuppiloissa tai missä hyvänsä – Pep Guardiola jopa golfkentällä – sillä sarjan ykköspaikka varmistui päivänä, jolloin City ei edes pelannut.

City itse kaatoi lauantaina Tottenhamin, mutta vain aniharva osasi odottaa, että Manchester United taipuisi kotikentällään sarjajumbo West Bromwichille. Näin kuitenkin kävi. Ja vielä viime viikonloppuna United oli esittänyt satumaisen nousun Cityä vastaan ja pilannut taivaansinisten mestaruusjuhlat.

Ensimmäisen kunnon maalipaikan ottelussa sai vierasjoukkue West Bromwich, kun peliä oli pelattu 12 minuuttia. Ander Herreralta riistettiin pallo keskialueella ja Baggies lähti nopeaan vastaiskuun. Pallo pelattiin hyvään tekopaikkaan Jake Livermorelle, mutta David de Gea torjui hieman liian hentoiseksi ja epätarkaksi jääneen laukauksen.

Hieman myöhemmin Herreraa kopautettiin nilkoille WBA:n rangaistusalueella. Baskikenttäpelaaja meni nurin, mutta rankkaria United ei tilanteesta saanut, vaikka ainekset olivatkin olemassa.

20. peliminuutilla West Bromwichin veräjänvartija Ben Foster tuli hyvin vastaan maaliltaan ja esti Romelu Lukakun maalintekoyrityksen.

Hieman ennen puolen tunnin täyttymistä Paul Pogba sai ottelun ensimmäisen varoituksen pallon tahallisesta käsin pelaamisesta. Ranskalainen esitteli varsin erikoisen versionsa ”Jumalan kädestä”, eikä keltalapussa ollut mitään mukisemista.

Jokunen minuutti ennen taukovihellystä vierasjoukkue loi vielä kerran vaaran paikan Unitedin maalille. Craig Dawson puski kulmapotkusta pallon kohti maaliedustaa, mutta Unitedin puolustus ehti korjata tilanteen ennen kuin Jay Rodríguez pääsi maalintekoon.

Ensimmäinen puoliaika oli sarjassa toisena olevalta Manchester Unitedilta kehno esitys jo putoamaan tuomittua West Bromwichia vastaan. Ei ihme, että punapaidat joutuivat poistumaan pukusuojaan vihellyskonsertin saattelemana.

Kun päätösjaksoa oli pelattu reilut 20 minuuttia, oli ottelun ensimmäinen maali lähempänä kuin kertaakaan aiemmin. Romelu Lukaku puski tarkasti ja terävästi kohti West Brom -maalin alanurkkaa, mutta Ben Foster venytti hienosti kätensä pallon tielle.

73. minuutilla sitten rysähti, ja passiivinen United sai ansionsa mukaan. West Bromwich oli väläyttänyt jo avausjaksolla vaarallisuuttaan kulmapotkuissa, ja nyt homma sitten toimi. Jay Rodriguez puski maalin edustalta vieraat yllätysjohtoon – samasta Michael Dawsonin kautta pelatusta kuviosta, jota jo avausjaksolla kokeiltiin. Kaatosateessa kylpenyt kotiyleisö sai vielä sammiokaupalla lisää kylmää vettä niskaan.

Lisää maaleja ei nähty, eikä Unitedilta kummoista kiriäkään.

Yllätystulos ja West Bromwichin kauden toinen vierasvoitto varmisti samalla Manchester Cityn mestaruuden. Citizensille tapa, jolla mestaruus varmistui, lienee ollut pieni antikliimaksi, joten kenties tässä oli ”José Mourinhon kosto”. West Bromwichin henki sarjan jumbotilalla pihisee vielä, vaikka käytännössä sarjassa säilymisen mahdollisuus on enää teoreettinen.