Valioliigan 11. kierros alkaa Manchester Unitedin vierailulla Bournemouthin Vitality Stadiumilla lauantaina. United voitti viime viikonloppuna Valioliigassa Norwichin varsin vakuuttavasti ja jatkoi siitä voittamalla aiemmin tällä viikolla Liigacupissa Chelsean.

Näitä kahta voittoa edelsi vielä tasapeli Liverpoolia vastaan, mikä on liigakärjen ainoa pistemenetys tällä kaudella.

– Pool-peli oli niin iso peli heille ja kun he pitivät Poolia ensimmäisellä jaksolla aika hyvässä otteessa, niin tasuri oli heille tärkeä ja heillä ei ollut mitään hätää Norwichin vieraana. Näen edelleen Man Unitedin vahvuutena nuorehkot miehet. Kun United saa tilaa vauhdikkaisiin hyökkäyksiin, niin silloin se on vaarallinen, sanoo Viasatin jalkapalloasiantuntija Pasi Rautiainen Valioliiga.comille.

Joukkueen täyteen huippuvireeseen Rautiainen kuitenkin suhtautuu varauksella. Hän haluaa nähdä lisää nyt nähdyn kaltaista peliä.

– Unitedin pitää pystyä myös pelaamaan ylhäällä ja syvällä makaavia joukkueita vastaan. Siinä heillä ei ole samoja aseita kuin esimerkiksi Manchester Cityllä. Nyt tulee vastaan selvästi vahvempi joukkue kuin Norwich. Tällä kertaa United joutuu myös puolustuspelissä kovemmalle. Se on kiva nähdä. Joukkueen fiilis on tällä hetkellä positiivinen, ja tulokset antavat eliksiiriä. Heidän leirissään tiedetään, että vierailu etelärannikolle on kovempi ja haastavampi kuin Norwichia vastaan, Rautiainen sanoo.

Anthony Martial on palannut Unitedin pelaavaan kokoonpanoon ja esiintynyt kentällä Liverpoolia ja Norwichia vastaan. Koko kaudella ranskalaishyökkääjä on aloittanut Valioliigassa neljä ottelua ja joko tehnyt tai syöttänyt maalin niistä jokaisessa.

Samalla Marcus Rashfordin, jonka pelaaminen on lauantaina epävarmaa, pelaaminen on helpottunut. Rashford iski Chelseaa vastaan Unitedin molemmat maalit – ensimmäisen pilkulta ja toisen upealla tavalla noin 27 metristä lähteneestä vapaapotkusta.

– Martial on tuonut taitoa, pelaavuutta ja ahtaan paikan kokeiluja. He kokeilevat välillä odottamattomiakin juttuja. Piilotettuja syöttöjä, kantapääkikkoja. Kun puhutaan ahtaan paikan pelaamisesta ja käännöksistä, niin Martial on niissä Rashfordia edellä, mutta haluan nähdä pitkän loukkaantumisen jälkeen, kun hänkin joutuu puolustamaan ja kamppailemaan tietyistä tiloista, jotka Norwich hänelle antoi. Haluan kuitenkin sanoa, että minulle Anthony Martial ei ole kaikkien pelien numero yhdeksikkö, Rautiainen sanoo.

Bournemouth-Manchester United nähdään lauantaina 2.11. Viasat Jalkapallo -kanavalla ja suoratoistopalvelu Viaplayssa valioliigastudion ensimmäisenä otteluna. Studiolähetys käynnistyy kello 14 ja ottelu puoli tuntia myöhemmin.