Mestarien liigan ottelut jatkuvat keskiviikkoiltana, ja tulessa on tiistain tapaan kaksi englantilaisseuraa. Manchester City ja Tottenham lähtevät hakemaan vieraspeleistään ilman muuta parempia tuloksia, kuin Chelsea ja Liverpool tiistaina.

Olympiakos-Tottenham

Jo alkuillasta Suomen aikaa isketään Olympiakosin ja Spursin toimesta yhteen Stadio Georgios Karaiskakisilla.

Tottenham Hotspur

@SpursOfficial
🌠 A new Champions League chapter begins today! 🌠

🆚 @olympiacosbc
🏟️ Karaiskakis Stadium
🏆 @ChampionsLeague
⏱️ 5.55pm (UK)

#UCL ⚪️ #COYS

Olympiakosin joukkueen tilanne on jopa hämmästyttävän hyvä. Se on pelannut täksi illaksi odotetulla avauksellaan viisi kuudesta Mestarien liigan karsintaottelusta, voittaen niistä jokaisen. Pitkään pidettiin lähes varmana, ettei karsintaottelussa polvivamman saanutta toppari Rúben Semedoa nähdä pelissä, mutta portugalilainen on kokenut ”ihmeparantumisen” tähystysleikkauksensa jälkeen. Semedo siirtyi pireuslaisryhmään heinäkussa Villarrealista.

Pedro Martinsin valmentama joukkue on voittanut kaikki viisi edellistä otteluaan, kaikki kilpailut mukaan lukien. Tottenhamilla vastaavista on tilillään kaksi voittoa, kaksi tasapeliä, ja yksi tappio. Toki Mauricio Pochettinon ryhmän kohtaamat joukkueet ovat osaltaan olleet astetta kovempia kuin Olympiakosin vastustajat. Spurs-käskijä uskoo taustastaan olevan hyötyä illaksi odotetuissa olosuhteissa.

– Rakastan pelaamista tällaisessa atmosfäärissä. Olen argentiinalainen, ja pidän siitä, että kannattajat ovat kovaäänisiä, Pohcettino sanoo viitaten loppuunmyytyyn hornankattilaan.

– Tiedämme Martinsin kanssa paljon toisistamme. Pelaajana hän halusi aina pyörittää peliä alakerran kautta.

Tottenham lepuuttaa ottelussa Danny Rosea ja Serge Aurieria, joista kumpikaan ei ole matkustanut Kreikkaan. Lisäksi Giovani Lo Celso on varmuudella loukkaantumisen vuoksi sivussa.

Olypiakos-Tottenham alkaa kello 19.55. Suomen aikaa.

Shakhtar Donetsk – Manchester City

Valioliigassa huomattaviin ongelmiin puolustuspäänsä loukkaantumisten vuoksi ajautunut City matkaa – jälleen – idän suuntaan.

Joukkue kohtaa Shakhtar Donetskin nyt kolmannen kerran peräkkäin lohkovaiheessa. UEFA:n sivuston mukaan luksusasuntojen buumi Ukrainassa on jo kiertävä vitsi.

– Jotkut meistä etsivät täältä jo uusia koteja. Voin antaa hyvän kiinteistövälittäjän numeron, nauroi illan vastustajan riveissä koulutuksensa saanut Oleksandr Zinchenko.

Topparikriisissä rypevä City asettanee keskuspuolustukseensa tänään Fernandinhon.

– Brasilialaiskeskikenttämies on harjoitellut nimenomaan tätä roolia varten siitä saakka, kun selvisi että Harry Maguire ei ole tulossa seuraan, kertoo Manchester Evening News.

Ainoa terveiden kirjoissa oleva varsinainen toppari Cityn leirissä on tällä hetkellä Nicolás Otamendi. Joukkueen mukana Ukrainaan ei ole matkustanut Phil Foden, jonka kerrotaan olevan riittämättömässä fyysisessä kunnossa peliin. Vastuunjakoa on odotettavissa; kuntoutunut Benjamin Mendy, samoin kuin muiden muassa Angelino ja Scott Carson ovat joukkueen mukana.

Neljästä illan joukkueiden keskinäisestä ottelusta kolme on päättynyt manchesterilaisten voittoon, joten monista vaikeuksistaan huolimatta Pep Guardiolan ryhmä lähtee peliin suurena suosikkina.

Shkahtar Donetsk – Manchester City kello 22.00 Suomen aikaa.