Lauantaina pelatun FA Cupin loppuottelun jälkeen englantilaisten jalkapallofanien katseet kääntyvät Mestarien liigan loppuhuipennukseen, jossa iskevät yhteen Liverpool ja Real Madrid.

Maalitykit Mohamed Salah ja Cristiano Ronaldo ovat ne pelaajat, joihin katseet ensi lauantaina Kiovassa kiinnittyvät. Liverpoolin managerin Jürgen Kloppin mielestä 25-vuotiaalla egyptiläisellä on vielä pitkä matka 33-vuotiaan portugalilaisen saavutuksiin.

[readmore from=Mohamed-Salah]

– Mon kausi on ollut fantastinen, mutta Cristiano on pelannut 15 tällaista kautta. Hän on tehnyt suunnilleen 47 000 maalia – hulluja lukemia, saksalaismanageri huomauttaa.

Ronaldon meriittilistalta löytyy esimerkiksi neljä Mestarien liigan voittoa, kaksi La Ligan mestaruutta ja kolme Valioliigan mestaruutta.

– Miksi meidän pitäisi verrata? Pelén aikana kukaan ei verrannut Pelétä muihin pelaajiin ja kysynyt ”Onko hän yhtä hyvä?”

– Nyt meillä on Lionel Messi ja Ronaldo, jotka ovat dominoineet jalkapalloa muutaman vuoden ajan. Messi ja Ronaldo ovat ratkaisevalla hetkellä hyvin usein oikeassa paikassa ja tekevät maalin – ja se on vaikein asia maailmassa, sanoo Klopp.

– Siksi he ovat siellä missä ovat. Ballon d’Or ratkaistaan aina heidän välillään. Se on ansaittua. Kun he lopettavat jalkapallon pelaamisen, jäämme kaipaamaan heitä, 100-prosenttisesti. Minun ei tarvitse keksiä tällaisia juttuja Salahista ja Ronaldosta.

Lähde: Goal